Gemeente Helmond


Huren in Helmond

Huren in Helmond heet voortaan Wooniezie

Wie op zoek is naar een woning in Helmond, kan vanaf 26 mei terecht op de website www.wooniezie.nl. Wooniezie is een initiatief van de drie Helmondse corporaties Woonpartners, woCom en Compaen en vervangt Huren in Helmond.

Reden van het ontstaan van Wooniezie is een evaluatie die in 2008 heeft plaatsgevonden met betrekking tot de website Huren in Helmond. Daaruit bleek dat woningzoekenden behoefte hebben aan een nieuw systeem. Zo werd duidelijk dat een passief optiemodel niet meer voldoet en dat er meer mogelijkheden voor woningzoekenden moeten komen. Daarom is er nu Wooniezie. Hier kunnen ook andere type woningzoekenden terecht, zoals mensen met bijvoorbeeld een zorgindicatie of iemand die met spoed een woning nodig heeft. Met het nieuwe systeem wordt ook de service en dienstverlening verbeterd. Zo kunnen woningzoekenden via tipberichten en SMS'jes op de hoogte blijven, zelf een zoekprofiel aanmaken en een zoekadvies op maat krijgen.

Naast www.wooniezie.nl wordt door woningbouwvereniging Volksbelang via de website www.volksbelanghelmond.nl huurwoningen in Helmond aangeboden.