Gemeente Den Haag

Den Haag Evenementenstad van het jaar


* Laatste wijziging: 27 mei 2010

Den Haag is 26 mei 2010 gekozen tot Evenementenstad van het Jaar. Scheidend wethouder Citymarketing Frits Huffnagel nam trots de eretitel in ontvangst.

De top van de Nederlandse evenementen en evenementensteden kwam woensdag bijeen in het Arnhemse Gelredome waar de jaarlijkse uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen plaatsvond. Tien steden waren genomineerd als stad die het meeste werk maakt van evenementen.

De jury koos voor Den Haag, omdat de stad een consistent evenementenbeleid voert, voortdurend streeft naar vernieuwing en een fantastische evenementenkalender heeft met voor elk wat wils en met hoogstaande culturele evenementen.

Nog meer prijzen

Naast `Evenementenstad van het Jaar' waren er meer prijzen voor Haagse evenementen. Zo won The Hague Jazz in de categorie cultuur als beste Stadspromotie-evenement en mag kinderfestival De Betovering zich dit jaar het Leukste Stadsevenement noemen. Erkenning voor de Nachmobiel van de Koninginnenach was er in de categorie `stadsinnovatie'. En Festival Classique viel ten slotte in de prijzen in de categorie cultuur als Beste Regio-Evenement.