Kans voor ondernemende studenten op verblijf in de VS

27/05/2010 15:28

Agentschap NL

Aanmelden voor woensdag 9 juni 2010

Studenten uit het hoger onderwijs met een bedrijf of vergevorderd bedrijfsidee kunnen tot komende woensdag 9 juni in aanmerking komen voor deelname aan het Kauffman Global Scholarship Program 2011. Dit programma biedt studenten de mogelijkheid om in een internationale omgeving vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap.

De studenten verblijven zes maanden in de Verenigde Staten in gezelschap van Amerika's meest innovatieve en ondernemende denkers, universiteiten en bedrijven. Ideeën voor de onderneming worden verder vorm gegeven om uiteindelijk met meer ondernemersbagage het bedrijf in Nederland te starten of verder uit te bouwen.

Onderwijsinstellingen kunnen per instelling twee ondernemende talenten voordragen aan

NL Innovatie. Een vakkundige jury kiest vervolgens uit de voorgedragen studenten maximaal twaalf kandidaten die in de eerste zes maanden van 2011 aan het programma deelnemen. In juli van dit jaar worden de gekozen kandidaten bekend gemaakt.

Meer informatie en de manier van aanmelden zijn te vinden op www.onderwijsonderneemt.nl/hogeronderwijs, doorklikken naar Kauffman Global Scholarship Program

NL Innovatie

NL Innovatie maakt deel uit van Agentschap NL. Agentschap NL is begin dit jaar ontstaan door een krachtenbundeling van SenterNovem, EVD Internationaal en Octrooicentrum Nederland.





http://www.onderwijsonderneemt.nl/hogeronderwijs




Agentschap NL