Gemeente Delft Eerste fase stadsdialoog afgerond

In de afgelopen 5 weken hebben 152 Delftenaren ideeën, wensen en verwachtingen ingestuurd voor de invulling van vier beeldbepalende locaties in de Spoorzone. Sinds deze week is de ideeënfase afgerond, er kunnen geen nieuwe inzendingen meer worden geplaatst op www.stadsdialoogdelft.nl. Daarmee is de stadsdialoog echter nog niet afgelopen. De volgende stap bestaat uit een serie verdiepende gesprekken met Delftenaren, waarin de inzendingen besproken worden.

Op de website kwamen 232 inzendingen binnen. Bezoekers konden zich ook scharen achter ideeën van andere Delftenaren, en dat gebeurde meer dan 1250 keer. Het resultaat is een kleurrijke verzameling van uiteenlopende voorstellen.

Spoorzonewethouder Milène Junius is onder de indruk van de inzendingen. "Het bewijst maar weer eens dat Delft een creatieve stad is, met betrokken inwoners." Dat Delft de komende jaren heel wat voor zijn kiezen krijgt, weet Junius ook. "Dat hoort nu eenmaal bij een grote verbouwing. Maar ik merk dat er ook veel enthousiasme voor de toekomst is."

De tweede fase van de stadsdialoog bestaat uit een serie verdiepende gesprekken. Deelnemers aan deze gesprekken gaan aan de hand van een aantal vragen met elkaar in discussie over de inzendingen. Daarmee brengen ze lijn aan in de resultaten. Op basis van alle input maken stedenbouwkundig ontwerpers van de gemeente Delft vervolgens ontwerpvoorstellen voor het college van B&W. Alle deelnemers aan de Stadsdialoog krijgen de mogelijkheid om inhoudelijk op deze ontwerpen te reageren.