Gemeente Vlieland

Concept Programma van Eisen voor concessieverlening personenvervoer Friese Waddenveren

Het concept Programma van Eisen voor de concessieverlening voor het personenvervoer van de Friese Waddenveren staat van woensdag 26 mei tot en met 29 juni 2010 open voor consultatie.
Naast consumenten(organisaties), marktpartijen en (betrokken) overheden, mag iedereen hierop reageren.

Uw mening
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat vindt het belangrijk om bij de concessieverlening zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de reizigers die op dit vervoer zijn aangewezen. Uw mening over bijvoorbeeld de voorschriften voor het voorzieningenniveau, de uitvoeringskwaliteit, de reisinformatie en klantenservice, reserveringen en tarieven is dan ook van harte welkom. Bij het concept Programma van Eisen gaat het om de voorbereiding van twee concessies voor het personenvervoer tussen de 4 Friese Waddeneilanden en het vasteland. Eén concessie is voor de twee Westelijke verbindingen; tussen Terschelling en/of Vlieland en het vaste land. De andere is voor de twee Oostelijke verbindingen; tussen Ameland of Schiermonnikoog en het vaste land.

De verbindingen die zijn geregeld in deze twee concessies, zijn voor alle bewoners en bezoekers van de eilanden (vrijwel) de enige mogelijkheid om van en naar de eilanden te reizen. Velen zijn daarom afhankelijke van deze verbindingen. Doelstelling van de concessieverlening is dan ook om het personenvervoer van en naar de eilanden in de toekomst zeker te stellen en waar mogelijk te verbeteren.

Het concept Programma van Eisen concessieverlening Friese Waddenveren en alle overige relevante informatie is terug te vinden op de website: Centrum Publieksparticipatie middels onderstaande link: http://www.centrumpp.nl/projecten/actuele_consultatieprojecten/conceptp rogrammavaneisenvoorconcessieverleningpersonenvervoerfriesewaddenveren2 .aspx

Ook het reactieformulier waarmee u op het concept Programma van Eisen kunt reageren is daar terug te vinden.