Gemeente Bodegraven

(27-05-2010)

Verkeersexamens Bodegraven afgerond

Op woensdag 19 mei namen 187 kinderen uit groep 7 en 8 van de verschillende basisscholen uit Bodegraven deel aan het praktijkexamen verkeer. Het theoretisch verkeersexamen was op 15 april. Vrijdag 21 mei werden de diploma's uitgereikt.

De kinderen hebben erg hun best gedaan. Bijna alle leerlingen zijn geslaagd voor het examen. Amber Verheul uit groep 7 van de Da Costa school heeft zelfs beide examens foutloos afgelegd. Zij ontving uit handen van wethouder J.C. Goudbeek (verkeer) een speciale USB stick van Veilig Verkeer Nederland en de wethouder feliciteerde haar met deze mooie prestatie. De groep die het beste scoorde was groep 7A van de Verhoeff-Rollmanschool. Lerares Gewieke Brons van 7A mocht namens haar groep de beker voor de beste klas van het examen in ontvangst nemen. In totaal deden 11 groepen mee aan het examen. Groep 7B van de Verhoeff Rollmanschool is tweede geworden en groep 7 van de Da Costaschool derde.

Tijdens het praktijkexamen werden ook de fietsen van de leerlingen door medewerkers van de politie gecontroleerd. Van de 187 gecontroleerde fietsen zijn 16 fietsen afgekeurd. De kinderen van wie de fiets werd afgekeurd, hebben een brief meegekregen voor hun ouders. In de brief staat aangegeven welke punten aan de fiets verbeterd moeten worden.

De verkeersexamens zijn georganiseerd door de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente Bodegraven en het politie team Reeuwijk-Bodegraven.