Gemeente Meppel


Voorontwerpbestemmingsplan Meppel - Oosterboer ter inzage

27-05-2010 -
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan Meppel - Oosterboer. Het plan is nu klaar voor het vooroverleg en de inspraakprocedure. In deze periode organiseert de gemeente ook een inloopbijeenkomst voor belangstellenden.
Het plangebied van het voorontwerpbestemmingsplan omvat het gebied begrensd door de spoorlijn Meppel - Groningen, de Oosterbroekenweg, de Hoogeveensevaart en de A32. In het voorontwerpbestemmingsplan wordt in grote lijnen uitgegaan van handhaving van de bestaande situatie.

Bestemmingsplan Meppel - Oosterboer 'klaar'
`Als gemeente zijn wij, vanuit de Wet ruimtelijke ordening, verplicht om alle bestemmingsplannen die ouder zijn dan 10 jaar te actualiseren en te digitaliseren. Dit voorontwerpbestemmingsplan is één van de eerste bestemmingsplannen die we op deze wijze actualiseren en dus digitaliseren. Op deze manier brengen we 85 bestemmingsplannen terug naar ongeveer 18 plannen. In grote lijnen concludeert het college dat het bestemmingplan Meppel - Oosterboer `klaar' is. Al kunnen er op kleine punten aanpassingen plaatsvinden. Dit bestemmingsplan biedt ons deze mogelijkheid,' aldus wethouder Ton Dohle.

Het nieuwe bestemmingsplan
Het voorontwerpbestemmingsplan Meppel - Oosterboer heeft betrekking op de gehele wijk Oosterboer en hierin worden drie verouderde bestemmingsplannen (deels) herzien. De meeste onderdelen uit de oude plannen blijven gehandhaafd. Op een paar ondergeschikte onderdelen wijkt dit plan af van het geldende bestemmingsplan.

Nadere invulling in de toekomst
Voor een aantal percelen is een mogelijkheid opgenomen om hier in de toekomst een nadere invulling aan te geven. Het gaat om locaties waar al bebouwing mogelijk is op basis van het geldende bestemmingsplan of waar al bebouwing staat, zoals een leegstaande boerderij op de hoek Kralooweg - Oosterboerweg. Hiervoor zal te zijner tijd een aparte wijzigingsprocedure worden gevolgd, waarbij iedereen opnieuw de mogelijkheid krijgt om hun mening kenbaar te maken.

Ter inzage
Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 10 juni t/m 21 juli 2010 ter inzage op het stadhuis en is te downloaden op Meppel.nl -> direct naar Bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopavond
Als onderdeel van de inspraakprocedure organiseert de gemeente op woensdag 23 juni 2010 vanaf 19.00 uur in wijkgebouw de Boerhoorn, Brandemaat 5 te Meppel een inloopavond.

Inspraakreactie
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Mondelinge inspraakreacties kunnen op afspraak naar voren worden gebracht bij het loket Bouwen & Wonen in het Stadhuis. Ingediende inspraakreacties worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van het ontwerpbestemmingsplan.

Tegelijkertijd met de inspraakperiode zal het plan in het kader van het vooroverleg worden toegezonden aan diverse instanties.