Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

125 jaar ANWB Kampioen compleet op Google Books

Den Haag, 27 mei 2010

De eerste veertig jaargangen van de ANWB Kampioen zijn vanaf vandaag op Google Books te zien. Tijdens de zomerbijeenkomst voor goede ANWB-relaties hebben de hoofddirecteur van de ANWB, Guido van Woerkom en Pim van der Feltz, (directeur van Google Benelux) de eerste jaargangen voor het publiek opengesteld. Dit alles ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Kampioen. De komende tijd zullen ook de andere jaargangen zichtbaar en doorzoekbaar worden gemaakt.

De ANWB beschikt over een unieke collectie tijdschriften waaronder alle jaargangen van de Kampioen. De jaargangen van de Kampioen bieden een unieke kijk op 125 jaar geschiedenis van de recreatie, de mobiliteit en het toerisme. Het blad biedt ook inzicht in de ontwikkeling van de vereniging ANWB en hoe zij omgaat en invloed uitoefent op de ontwikkelingen in de samenleving. Uiteenlopende onderwerpen; vakantiespreiding, de kwaliteit van benzine, tolheffing, het stelsel van rijkswegen, bondsrijwielhulpkisten enz. passeren de revue. Ook de oude advertenties geven kleur aan de tijd waarin ze verschenen.

De Kampioen is het eerste Nederlandstalige blad dat door Google digitaal toegankelijk wordt gemaakt. Daarmee wordt de Kampioen en alles wat zij door de jaren heen wilden vertellen volledig toegangelijk voor het publiek.

Zie verder google.nl/boeken

http://books.google.nl/books/serial/CSLkiRAg3n0C?rview=1&source=gbs_navlinks_s