Ingezonden persbericht


27 mei 2010

Feestelijke opening dienstencentrum 'Olympisch Kwartier'

Een centrale plek voor ontmoeting, informatie en advies ^

Op donderdag 27 mei opende stadsdeelwethouder Egbert de Vries samen met de directeuren van Cordaan en Eigen Haard dienstencentrum Olympisch Kwartier. Het centrum biedt diverse diensten aan op het gebied van gezondheidszorg en heeft een belangrijke ontmoetingsfunctie voor buurtbewoners.

Het dienstencentrum aan de Amstelveenseweg 308 is het resultaat van een samenwerking tussen het stadsdeel, Cordaan en woningstichting Eigen Haard. Op het gebied van gezondheidszorg bestaat het aanbod onder andere uit de diensten van een pedicure, ergotherapeut, opticien, diëtiste en thuiszorg. Daarnaast kunnen zowel volwassenen als kinderen in het centrum terecht voor diverse cursussen. Ook heeft het dienstencentrum een belangrijke ontmoetingsfunctie in de buurt en vinden wekelijkse koffie-, borrel- en eetmomenten plaats.

Het dienstencentrum past goed in de visie van het stadsdeel om een Woonservicewijk op te richten. Een Woonservicewijk is een wijk voor jong en oud, mobiel of minder mobiel, maar waar extra voorzieningen altijd dichtbij huis zijn. Momenteel werkt het stadsdeel aan het oprichten hiervan in de Marathonbuurt.