Ingezonden persbericht


Podium hardenberg sluit deuren

Hardenberg 25 mei, Het bekende uitgaanscentrum "Podium" in Hardenberg zal deze week definitief haar deuren sluiten. Oorzaak van de sluiting zijn de tegenvallende bezoekersaantallen, waardoor de exploitatie niet rendabel is. Er worden momenteel onderhandelingen gevoerd met een nieuwe exploitant over de voortzetting van het bedrijf.

Het pand aan de Jan Weitkamplaan kent een lange historie als horecabedrijf. Oorspronkelijk als café "Tivoli", later uitgebreid met kegelbanen, werd het midden jaren tachtig omgebouwd tot discotheek. "Celebration" was van 1985 tot 1994 een bekende uitgaansgelegenheid, maar werd in 1995 omgedoopt tot "De Stam", wat 3 jaar lang een populaire discotheek was voor met name de liefhebbers van rockmuziek. In 1998 werd het pand fors uitgebreid met o.a. een concertzaal, en onder de naam "Podium" werd grote bekendheid verworven door met name de bekende artiesten en internationale 'grote namen' die regelmatig optraden.

Vanwege de snelle veranderingen in de livemuziek (toename concurrentie van grotere zalen, hogere gages artiesten) was het voor Podium echter steeds moeilijker zich als concertzaal te blijven profileren en werd de formule (noodgedwongen) steeds meer richting discotheek aangepast waardoor er minder onderscheid was met andere discotheken in de regio. Een poging in 2007 om van het pand een moderne "club" te maken werd niet gewaardeerd door het regionale publiek en moest al snel worden teruggedraaid. Sindsdien is de exploitatie met wisselend succes gegaan en in 2009 door een nieuwe exploitant voortgezet. De formule als discotheek met veel house- en urbanfeesten bleek echter uitgewerkt en werd weer aangepast richting 'livemuziek', echter zonder beoogt succes. De exploitatie van Podium komt hiermee na bijna 12 jaar tot een eind. Aanstaande zaterdag 29 mei is de laatste zaterdagavond, waarin tijdens een knallend afscheidsfeest de laatste munten ingeleverd kunnen worden!

Einde persbericht.


Noot voor redacties