Gemeente Stein


Bijdrage Stein maatschappelijke stage voortgezet onderwijs

Het college van B&W van de gemeente Stein stelt ruim 17.000 euro beschikbaar in de bijdrage van de kosten van de Maatschappelijke Stage in het Voortgezet Onderwijs. De gemeenteraad moet hier in juli aanstaande haar goedkeuring nog over uitspreken. Met ingang van schooljaar 2011-2012 zijn alle scholen voor voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) verplicht om hun leerlingen een maatschappelijke stage te laten lopen.

Het geld is bedoeld om in regionaal verband c.q. Westelijke Mijnstreek een makelaarsfunctie op te zetten tussen scholen, leerlingen en stageaanbieders. Het PIW (Partners in Welzijn) zet dit op en voert uit voor de aangesloten gemeenten. De gemeenten dragen gezamenlijk de kosten volgens een vastgestelde verdeelsleutel.

âDe maatschappelijke stage biedt organisaties, maar ook de gemeente Stein een unieke gelegenheid om jongeren al in het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met de taken van en het werk bij een organisatieâ, aldus wethouder Gina van Mulken.

In 2010 worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor stageaanbieders, scholen en gemeente over maatschappelijke stages en de rol van de stagemakelaar. Dan worden ook stageaanbieders bezocht. Â