Gemeente Leeuwarden

Kinderraad kiest nieuwe kinderburgemeester en winnend voorstel

Tijdens de Kinderraad is donderdagmiddag 27 mei Boris Zoon uit groep 8 van de Sint Thomasschool tot nieuwe kinderburgemeester van Leeuwarden gekozen. OBS de Wielen werd met het voorstel 'Green Stars' de winnaar van de scholenstrijd.

Boris werd door de vakjury tot beste kandidaat gekozen. De jury koos Boris, omdat hij goed debatteerde en het voorstel van zijn school goed verdedigde. Boris enthousiast: 'Ik had me niet echt voorbereid en had niet verwacht dat ik zou winnen. Maar ik vind het erg leuk!'. Nieuw dit jaar is de benoeming van een loco-kinderburgemeester. Dit werd Jerro Boutius van OBS de Weide. Binnenkort hebben beide een afspraak met burgemeester Crone om verder kennis te maken en plannen te maken. 'Aan Boris en Jerro heb ik twee goede assistenten', geeft Ferd Crone aan. 'Dat komt helemaal goed!'

Het was erg spannend wie de winnaar van de scholenwedstrijd zou worden en 5.000 euro zou ontvangen om het voorstel uit te voeren. Na de eerste stemronde stonden twee scholen gelijk. Met handopsteken won OBS de Wielen met grote meerderheid. Met hun plan 'Green Stars' willen de kinderen betere en leukere speeltoestellen bij de Groene Ster en de huidige speeltoestellen onderhouden. Het gaat om het opknappen van de kabelbaan, het opknappen van het vlotje en het creëren van een avonturenpad bij het strand.

Andere scholen die dit jaar meededen aan de Kinderraad waren OBS De Weide, De Leeuwarder Schoolvereniging, De Sprong, de Sint Thomasschool en de Johan Willem Frisoschool.