Staatssecretaris Van Bijsterveldt roemt winnaars Lof Next Role Model

27/05/2010 17:00

Lof Media

Uit ruim 400 genomineerden maakte Lof, het platform voor werkende ouders met ambities, vandaag, donderdag 27 mei, de Award winnaars bekend van de Lof Next Role Model verkiezingen 2010, tijdens het evenement 'Lead your Life, Live your Ambitions!' De Awards gingen in de corporate categorieën naar: Functioneel beheerder bij Achmea Remco Vermeulen, vader van 2 zoons waarvan de jongste met Down syndroom en Financial Management Consultant bij IBM Mei Lin Ang, alleenstaande moeder met 4 dochters.

In de publieke categorieën is de meest inspirerende 'Ondernemende Vrouw' totaal 40 uur werkend als Universitair Hoofddocent en PvdA raadslid Marjolein Moorman, 2 kinderen, de 'Maatschappelijk Bevlogen Vrouw' is Uitgever Diabetes & Leven Doeschka Motmans, met 4-daagse werkweek, 2 kinderen en zelf diabetes patiënte en de meest Inspirerende 'Nieuwe Man' is Gezagvoerder bij Lufthansa, Teun Hertoghs, 3 kinderen en 75% werkend.

Staatssecretaris Van Bijsterveldt (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) benadrukte bij het uitreiken van de Awards tevens hoe belangrijk zij het vindt dat Lof ook de werkende mannen betrekt bij de Verkiezingen. Zij ziet dat het hebben van ambities in gezin bij mannen onderling en in het bedrijfsleven nog te veel in taboe en vastgeroeste patronen zit. Ook ambitieuze mannen zouden meer keuzevrijheid kunnen ervaren in de combinatie werk en gezin. ''Steeds meer (jonge) mannen vinden een eerlijkere verdeling van werk/gezin heel normaal en ambiëren dit ook. Maar minder werken of de tijd flexibel inzetten om werk en privé te kunnen combineren is vaak nog moeilijk bespreekbaar. Daarom is het goed dat er steeds meer aandacht is voor rolmodellen, vooral in sectoren zoals de Ict en de Bouw", aldus Van Bijsterveldt.

De rolmodellen werden gehuldigd omdat zij werkende ouders zijn die hun ambities in werk en in gezin volgens het publiek (5.000 stemmen) en volgens de Jury op meest inspirerende wijze weten te combineren. Herna Verhagen, global HR director TNT en Juryvoorzitter: "Ik weet dat in corporate omgevingen zowel mannen als vrouwen hard werken aan het creëren van een goede balans tussen ambitie en thuis. Het lijkt erop dat er nog steeds een taboe is danwel een taboe wordt ervaren op niet aanwezig zijn. De Lof Award winnaars laten echter zien dat zij duidelijk weten wat zij willen en zich daar ook voor uitspreken. Daardoor vinden zij wel een bij hen passende balans in ambities op werk en privé. Het valt wel op dat kandidaten goed nadenken over en voorzichtig omgaan met hun mogelijkheden om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Vertrouwen en beoordelen op output is hiervoor nodig in corporate omgevingen"

De jury bestaat dit jaar uit: Voorzitter Herna Verhagen, global HR director TNT, Esther Raats, directeur Talent naar de Top, Ferdi Licher, Directeur Emancipatie, Ministerie van OC?, Faiza Dadi, Operationeel directeur de Baak, Salem Samhoud, Founder en directeur ? , Marije Koets, directeur Marketing & Communicatie bij Vitae, het netwerk van de Nieuwe Professional, Jolanda Holwerda, hoofdredacteur en uitgever van Lof Media

De uitreiking was de Grande Finale van het 1-daagse event "Lead Your Life, Live Your Ambitions", een initiatief van Lof en de Baak. "Lead your Life, Live your Ambitions!" is hét grote evenement over één van de meest actuele loopbaanthema's van nu en morgen. In gesprek, in debat en in workshops staan leiderschap en ambities tweevoudig in de schijnwerpers: 'Hoe combineer ik als werknemer van de toekomst mijn carrière en gezin?'

en 'Hoe haal ik als werkgever het beste uit het talent van de nieuwe generatie?'

Over Lof

Initiatiefnemer van de Lof Next Role Model Awards 2010 is Lof, hét multimediaal platform voor werkende ouders. Lof heeft de missie om met een tweemaandelijks tijdschrift, een website (www.lofonline.nl) en met het organiseren van evenementen, debatten én onderzoek, een cultuurverandering tot stand te brengen over het denken rondom het combineren van werk en gezin. Samen met het bedrijfsleven, overheid en politiek gaat Lof op zoek naar oplossingen om de combinatie werk en gezin meer vanzelfsprekend te maken.

Over de Baak

De Baak is een opleidings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. De Baak richt zich op de 'Human Side of Enterprise', op de ontwikkeling en effectiviteit van mensen in organisaties. Leren bij de Baak betekent: onvermoede talenten ontdekken, verrassende kansen zien, en intellect combineren met creativiteit. De Baak verzorgt open en maatwerkprogramma's in het Nederlands en Engels, maakt zich sterk voor duurzaam ondernemen en draagt bij aan tal van maatschappelijke projecten over leren en ontwikkeling. De Baak is verbonden met VNO-NCW en gevestigd in Noordwijk, Driebergen, Amsterdam, Den Haag en Antwerpen.

Powered by: Het event 'Lead your Life, Live your Ambitions!' is een initiatief van Lof en de Baak en is powered by ABN AMRO.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.lofonline.nl