Gemeente 's-Hertogenbosch

27-05-2010
Europees geld voor aanpakken jeugdwerkloosheid

Woensdag 26 mei jongstleden ondertekende wethouder Eigeman van de gemeente 's-Hertogenbosch overeenkomsten met partijen die uitvoering geven aan het ESF project: Jongeren aanpak Noordoost-Brabant. Vier werkpleinen en vier scholen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs voeren ieder een eigen onderdeel uit van het projectplan. De regio Noordoost ontvangt 790.000 euro extra aan Europese middelen hiervoor. Het ESF project sluit aan bij de al gestarte acties om de jeugdwerkloosheid in de regio te voorkomen en te bestrijden.

Extra personeel voor de jongerenloketten
De vier jongerenloketten op de werkpleinen in de regio zetten extra personeel in om de jongeren die zich zelf melden voor een baan en/of uitkering zo snel mogelijk te bemiddelen naar een leerwerkbaan of reguliere baan. We schatten in dat er zich dit jaar 6.000 jongeren die op zoek zijn naar een baan of uitkering melden op één van de vier werkpleinen in de regio.

VSO-jongeren beter kwalificeren voor de arbeidsmarkt Jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs hebben vanwege de economische crisis minder kansen op de arbeidsmarkt. De leerlingen worden gestimuleerd om een jaar langer op school te blijven. Dit schooljaar nemen 145 leerlingen van vier VSO scholen uit de regio `s-Hertogenbosch deel aan korte branche gerichte opleidingen. De leerlingen ontvangen na afloop een certificaat.

Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst.