Gemeente Eindhoven

Keurmerk stimuleert duurzaam ondernemerschap

Woensdag 26 mei vond de allereerste editie van de uitreiking van de keurmerken `Duurzaam Eindhoven' voor duurzaam ondernemen plaats. In het stadhuis ontvingen 40 ondernemers uit handen van de gemeente Eindhoven een bronzen of zilveren keurmerk. Bloemsierkunst De Klerk, Het EnergieBureau en Bureau Identiteit Die Dame ontvingen goud. Maar met het winnen van goud houdt het duurzaam ondernemen niet op. "Na energiebesparende maatregelen staat nu de aanpak van ons wagenpark op de planning" aldus Jos van de Hulst van de Klerk Bloemsierkunst.

Duurzaamheid geen hypeOndernemers ontkomen niet aan duurzaamheid. Even googlen levert al een flink aantal onderzoeken op waaruit blijkt dat de consument en het bedrijfsleven steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid. Consumenten kopen bijvoorbeeld graag eerlijke en biologische producten en ondernemers zien steeds meer het belang van het recyclen van afval, energiebesparing en sociaal maatschappelijke projecten. Simpelweg omdat het goed is voor de mens, het milieu én de portemonnee.

Kweekvijver duurzame ondernemers

Op het podium gaven de bronzen en zilveren winnaars aan allemaal volgend jaar voor goud te gaan. En dat is een goed teken. Duurzaam ondernemen leeft in Eindhoven. De gemeente Eindhoven wil met dit keurmerk ondernemers vooral stimuleren om duurzaam te ondernemen en dat blijkt te werken; op naar de keurmerken 2011!