NEN


Gebruikersenquête brandveiligheidsnormen

donderdag 27 mei 2010, 16:09

NEN wil graag de mening weten van de gebruikers van NEN 6068 'Bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag' en NEN 6089 'Bepaling van de opvang- en de doorstroomcapaciteit van een bouwwerk'. U kunt uw mening geven over deze normen via enquêtes.

Lastenarme normen
Normalisatie is één van de 21 thema's in het kabinetsprogamma 'Vermindering Regeldruk Bedrijven'. Doel van dit programma is ondernemers zo min mogelijk te belemmeren bij hun dagelijkse praktijk van ondernemen. Ondernemers hebben aangegeven een aantal problemen te ondervinden bij normalisatie en de toepassing van normen. Het kabinet heeft in 2009 aanvullende doelstellingen (in het Aanvullend Beleidsakkoord, maart 2009, zie www.minaz.nl) geformuleerd om de regeldruk voor bedrijven te verminderen. Eén van de punten van deze doelstelling betreft het lastenarm en meer toegankelijk maken van normen waarnaar wordt verwezen in nationale wetgeving.

Nieuw concept ter beoordeling
Deelnemers die de enquête vóór 31 mei 2010 invullen, krijgen een nieuw concept van de norm toegestuurd om de verbeteringen te beoordelen. De enquêtes zijn te vinden via de volgende links: NEN 6068 en NEN 6089

Meer informatie
Voor meer informatie over de gebruikersenquête kunt u contact opnemen via bouw@nen.nl.