Politie Hollands Midden

Boskoop - Politie waarschuwt voor Iers/Engels schoonmaakbedrijf

Boskoop, 27-05-2010 o De politie waarschuwt voor een groep Ieren of Engelsen die op een opdringerige manier bewoners benaderen. De mannen bieden bewoners aan om het huis, dak of oprit met hoge druk te reinigen of om kleine herstelwerkzaamheden te verrichten.

In Boskoop werd op zaterdag 22 mei een echtpaar wonende aan de Zijde benaderd door een man. Hij vroeg of zij gebruik wilde maken van zijn schoonmaakdiensten. Het echtpaar bedankte maar de man stond desondanks die avond met drie collegas voor de deur. Ze dringen zich op en het echtpaar stemt toe dat zij op twee plekken de bestrating reinigen en een deel van het dak van de woning. De man wilde om het huis lopen om een aanbieding te kunnen doen om alles schoon te maken. Hij spreekt na een aanbod van 250 euro af om maandag bij de bewoners terug te komen. Dan horen de bewoners dat in Brabant-Zuid-Oost de politie waarschuwt voor een Iers schoonmaakbedrijf dat klanten forse rekeningen geeft. Wanneer de schoonmakers maandag verschijnen zegt het echtpaar geen gebruik meer te willen maken van hun diensten.

De politie vraagt bewoners alert te zijn wanneer er iemand van een schoonmaakbedrijf voor uw deur staat. Indien u het niet vertrouwt, waarschuw dan de politie. Vraag ook altijd om een legitimatiebewijs en controleer het bedrijf. Wilt u gebruik maken van de dienst die u wordt aangeboden aan de deur? Spreek van tevoren een prijs af en leg dit vast op papier zodat er na afloop niet meer geld gevraagd wordt.