Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-05-2010

Vrouw aangehouden voor brandstichting

ETTEN-LEUR: De politie kreeg woensdag even na 20.00 uur melding van brandstichting in de Van Rooylaan. Een buurtbewoonster zou hier bij de woning van de meldster papier in brand hebben gestoken. Bij aankomst van de politie bleek dat de vrouw die de brand had gesticht het afval zelf al had opgeruimd. De 44-jarige vrouw uit Etten-Leur werd in haar woning aangehouden voor de brandstichting. Van de verdachte zijn kledingstukken in beslag genomen voor onderzoek. De vrouw is in verzekering gesteld. De politie heeft verklaringen opgenomen van meerdere getuigen en omwonenden.

Vijf verdachten van winkeldiefstal aangehouden

BREDA: Tegen 20.00 uur meldde medewerkers van een winkel aan het Kruisvoort dat er drie winkeldieven waren betrapt. De drie hadden mobiele telefoons, games, een spelcomputer en toebehoren voor een spelcomputer uit de verpakking gehaald en probeerden hiermee de winkel te verlaten. De politie nam de 16-jarige jongen, 15-jarige jongen en 21-jarige man uit Raamsdonk over en bracht hen over naar het
politiebureau. Hier zijn de drie verhoord en zijn de ouders van de twee minderjarige verdachten gebeld. De drie ontkenden alle drie iets te hebben gestolen. Tegen hen wordt dossier opgemaakt.

Om 11.40 uur kreeg de politie ook al melding van winkeldieven aan het Kruisvoort. Een echtpaar zou computerspelletjes en een fotocamera in hun kinderwagen hebben verstopt. In het bijzijn van het echtpaar waren hun twee jonge kinderen. Bij hun aanhouding bekende het tweetal direct. De 28-jarige vrouw en de 32-jarige man uit Oosterhout betuigden tijdens verhoor op het politiebureau hun spijt. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van beide diefstallen.

Fransen aangehouden met 500 gram hennep

BREDA: De politie controleerde woensdag rond 15.00 uur een Frans personenvoertuig op de A16 bij Breda. De bestuurder werd staande gehouden en de politie vroeg de inzittenden of ze in bezit waren van verdovende middelen. Hierop antwoordde de inzittenden ontkennend. In de kofferbak van de auto werden zakken met bij elkaar bijna 500 gram hennep aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De inzittenden, een 19-jarige Franse en een 22-jarige Fransman, zijn aangehouden. Ze verklaarden de hennep in Breda te hebben gekocht. Ze hadden hier 2000,- voor betaald. De in beslag genomen hennep zal worden vernietigd. De verdachten zijn in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor zware mishandeling ex-vriendin

BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdagochtend een 44-jarige man uit Etten-Leur aan voor zware mishandeling van zijn ex-vriendin. De 58-jarige vrouw uit Bergen op Zoom deed woensdag aangifte van zware mishandeling door de man. Haar ex-vriend zou dinsdagavond bij haar woning in Bergen op Zoom zijn verschenen en hebben geëist dat de vrouw bij hem terug kwam. Toen de vrouw weigerde werd ze bij de keel gegrepen, uitgescholden en mishandeld met een kapot glas. De vrouw liep hierdoor verwondingen op. In haar woning zou de man vernielingen hebben aangericht. De vrouw is naar buren gevlucht. Hier werd rond 22.00 uur de politie gealarmeerd. In haar aangifte gaf de vrouw aan al meerdere malen door de man te zijn mishandeld.
De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Twee inbraken in winkels

BREDA: De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag twee meldingen van inbraken in winkels.

Rond 05.00 uur meldde een getuige dat iemand de ruit van een winkel aan de Langendijk had ingegooid. Uit de winkel waren scheermesjes en rookwaar ontvreemd. De politie nam aangifte op van de gedupeerde en heeft een verklaring opgenomen van de melder.

Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 07.30 uur vernielden onbekenden een ruit van een winkel aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Uit de etalage werd geluidsapparatuur weggenomen. Een buurtbewoner meldde 's ochtends de inbraak bij de eigenaar van de winkel. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-05-2010 17:02 | © Regio Midden en West Brabant |