Gemeente Westerveld

Westerveld

Toegankelijk maken bushaltes Westerveld

Op diverse locaties in de gemeente Westerveld worden binnenkort in totaal circa dertig bushalteperrons toegankelijk gemaakt tussen juni en oktober.

In het kader van invulling van de wet `Gelijke Behandeling Gehandicapten en Chronisch Zieken' moet in 2014 circa 50 % van de bushalteperrons toegankelijk zijn voor blinden, slechtzienden en gehandicapten.

Werkzaamheden
De bushalteperrons worden opgehoogd tot 18 cm en (indien mogelijk) verbreedt tot minimaal 1,50 meter. Ook worden op veel halteperrons geleidelijnen aangebracht, zodat de route naar de instapplaats beter herkenbaar wordt gemaakt. Daarnaast wordt elke halte vanaf een bestaande looproute bereikbaar gemaakt. (indien nodig middels apart aan te leggen voetpad).

De werkzaamheden zullen gefaseerd uitgevoerd worden. Voor uitvoering van de werkzaamheden hoeft slechts een (klein) gedeelte van de weg afgesloten te worden, zodat de weg open blijft voor het verkeer. De haltepalen zullen gedurende de werkzaamheden enkele (tientallen) meters verplaatst worden. De route van de bus blijft echter ongewijzigd. Minimaal een week van tevoren wordt op de betreffende haltelocatie aangeven dat deze tijdelijk verplaatst wordt i.v.m. de werkzaamheden. De werkzaamheden starten begin juni en eindigen naar verwachting begin oktober.

Overlast
Hoewel wij in overleg met de aannemer proberen de overlast tot een minimum te beperken, vragen wij uw begrip voor de onvermijdelijke overlast die de werkzaamheden toch met zich mee zullen brengen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de gemeente.