Rechtbank Utrecht


Rechtbank schorst voorlopige hechtenis verdachten mensenhandel

27 mei - De rechtbank in Utrecht heeft de voorlopige hechtenis van twee verdachten van mensenhandel geschorst. Ze komen met ingang van vrijdag aanstaande tot aan de zitting van 14 oktober 2010 op vrije voeten

De rechtbank heeft de belangen van verdachten en de maatschappij tegen elkaar afgewogen en kwam tot de slotsom dat de voorlopige hechtenis kan worden geschorst.

Het openbaar ministerie verwijt de verdachten, kort gezegd, "mensenhandel" in onder meer Amersfoort en Zeist. Anders dan in sommige mensenhandelzaken, worden de twee nauwelijks verdacht van gewelddadige handelingen, maar vooral van het uitoefenen van (psychische) druk op de vermeende slachtoffers

Het belang van de maatschappij dat met de voorlopige hechtenis gediend is, in het bijzonder het voorkomen van herhaling, kan volgens de rechtbank ook door naleving van de schorsingsvoorwaarden bereikt worden.

Die schorsingvoorwaarden houden onder meer in dat verdachten op geen enkele manier contact mogen zoeken met de aangeefsters (de rechtbank maakte daarop één uitzondering) en zich op geen enkele wijze mogen bezighouden met prostitutiewerkzaamheden en escort-services in de ruimste zin van het woord. Ook moeten zij hun paspoort inleveren.

LJ Nummer

BM5987

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Utrecht Datum actualiteit: 27 mei 2010 Naar boven