KNHS

Oranje kwartet loot eerste startpositie
27 mei 2010
Albert Zoer - Uraya

ROME (KNHS) - Het Oranje kwartet heeft in de tweede Meydan FEI Nations Cup competitie, die morgenmiddag wordt verreden, de eerste startpositie geloot. Voor Nederland is de startvolgorde als volgt. Als eerste start Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN, de tweede starter voor Nederland is Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Santana B. Albert Zoer (Echten) gaat op zijn favoriete positie als derde van start met Uraya, terwijl Leon Thijssen (Baarlo) voor het Nederlandse team de rij afsluit met Tyson.

De Italianen, die vorig jaar als laatste in de Meydan FEI Nations Cup competitie eindigden, mogen als gastland toch met een team aan de start komen, waardoor er in deze wedstrijd maar liefst elf equipes van start gaan. "De omstandigheden in Rome zijn zeer goed. Het is mooi weer met een behaaglijke temperatuur en ook voor morgen lijken de weersomstandigheden heel goed", aldus bondscoach Rob Ehrens, die, gelet op de vorm waarin de paarden op de openingsdag staken, goede hoop op een prima prestatie van het Nederlandse team heeft. "Alle vier de paarden hebben vandaag deelgenomen aan een lichte wedstrijd en ze hebben deze zonder enige druk gereden. Ze hebben zich prima aangepast", aldus Ehrens.

In de openingswedstrijd, waarin de Nederlandse ruiters hun paarden rustig aan de piste lieten wennen, ging de zege naar de in een blakende vorm stekende Mclain Ward (USA) met de NRPS'er Pjotter van de Zonnehoeve. Albert Zoer reed met Uraya een rustige foutloze rit en eindigde net binnen de toegestane tijd op de 25ste plek. Eric van der Vleuten noteerde met VDL Groep Utascha SFN twee strafpunten voor het overschrijden van de tijd, waardoor hij als 32ste eindigde. Leopold van Asten deed het met VDL Groep Santana B nog iets rustiger aan, kwam met drie strafpunten voor detijd over de eindstreep en werd 34ste. Leon Thyssen, die in deze wedstrijd voor Tyson had gekozen, noteerde naast één tijdfout voor het overschrijden van de tijd ook een springfout en vond zichzelf terug op de 48ste plaats in een deelnemersveld met 65 starters. Annet Willems (Wierden), die als reserve mee is naar Rome, bracht in de openingswedstrijd VDL Ugano aan de start en zij noteerde een springfout en eindigde op de 42ste plaats.

Op vrijdag 28 mei gaat de eerste manche van de Meydan FEI Nations Cup van start om 15.10 uur. De tweede manche start om 17.10 uur en de uitslag wordt verwacht rond 19.00 uur.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer informatie zie: www.piazzadisiena.com

Uitslag openingswedstrijd (1.40m):


1) McLain Ward (USA) - Pjotter van de Zonnehoeve (Plato x Emilion) - 0 / 52.78

2) Jesus Garmendia Echevarria (Spa) - Calvaro's Koncert - 0 / 54.03
3) Michael Whitaker (Eng) - Gig Udokus (v. Murano) - 0 / 54.31 25) Albert Zoer (Echten) - Uraya (v. Farmer) - 0 / 70.41 32) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) - 2 / 78.46
34) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Santana B (Mr.Blue x Almé) - 3 / 81.59
43) Annet Willems (Wierden) - VDL Ugano (Emilion x Indoctro) - 4 / 64.08
49) Leon Thijssen (Baarlo) - Tyson (Numero Uno x Voltaire) - 5 / 75.38

Tussenstand Meydan FEI Nations Cup (na 1 wedstrijd):


1) Frankrijk - 10

2) USA - 7

3) Duitsland - 5.5
3) Groot-Brittannië - 5.5
5) Spanje - 4
6) Ierland - 3
7) Zwitserland - 2
8) Zweden - 1
9) Nederland - 0
9) Polen - 0

Kalender 2010:

28 mei - Rome (Ita)

4 juni - Sankt Gallen (Zwi)
18 juni - Rotterdam (Ned)
9 juli - Falsterbö Zwe)
15 juli - Aken (Dui)
30 juli - Hickstead (Eng)
6 augustus - Dublin (Ier) - finale

Foto Albert Zoer met Uraya door: www.melissen.net