Provincie Overijssel


Nieuwe uitstraling Regiotaxi Salland

27 mei 2010

Regiotaxi Salland krijgt een nieuwe vervoerder én een nieuwe uitstraling. Op 1 juni 2010 wordt het huidige contract met De Vier Gewesten (DVG) in combinatie met Taxicentrale Raalte (TCR) voor de Regiotaxi in Salland voortgezet. De provincie Overijssel, de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe, DVG en TCR ondertekenden op donderdag 27 mei twee convenanten om de samenwerking te bekrachtigen. Tijdens deze gebeurtenis werd ook de nieuwe film over de Regiotaxi getoond.

Verbeteringen

Reizen met de Regiotaxi is nu nog aantrekkelijker en gemakkelijker door een aantal verbeteringen die de provincie Overijssel, als verantwoordelijke voor het openbaar vervoer in West-Overijssel, de afgelopen periode heeft ingevoerd. Hierbij gaat het onder andere om:
* Kortingstarief: de regiotaxipas (7,50 euro per jaar) is niet meer nodig om in aanmerking te komen voor het kortingstarief van 1 euro per zone. Korting geldt op verbindingen waar geen bus of trein rijdt.

* Reismarges: Aan reizigers wordt standaard gevraagd naar een gewenste vertrektijd of een gewenste aankomsttijd. De marge wordt teruggebracht tot maximaal 15 minuten voor aankomst of maximaal 15 minuten na vertrek.

* Terugbelservice: vijf minuten voor aankomst van de taxi ontvangt de reiziger een telefoontje.

* Taxipoints: wordt in de komende jaren verder uitgebreid. Een Taxipoint is een herkenbare vast aangewezen opstapplaats (zoals een ziekenhuis of verzorgingshuis) waar reizigers zonder vooraanmelding van minimaal 1 uur kunnen vertrekken. Op dit moment hebben het Deventer Ziekenhuis en de polikliniek in Kampen een Taxipoint.
* Internet: naast de reservering via de telefoon, is binnenkort het boeken en betalen via internet ook mogelijk.

Milieuvriendelijk vervoer

De voertuigen voldoen aan de hoogste milieueisen op het moment van aanschaf. Naast voertuigen met de schoonste dieselmotoren gaat TCR ook een vijf aardgasvoertuigen inzetten. Deze voertuigen rijden de eerste 90.000 op 100% groen gas. Omdat Groen gas gewonnen wordt uit restafval, is deze brandstof vrijwel CO2-neutraal. De CO2-uitstoot van het wagenpark (25 voertuigen) bedraagt 4071 g/km. De CO2-uitstoot ligt ruim 30% lager dan die van het huidige wagenpark. Deze bedraagt nu 5824 g/km. De reductie van CO2-uitstoot sluit goed aan bij provinciale inspanningen om duurzame mobiliteit te bevorderen, met onder andere de campagne Rijden op aardgas.

Investeren in de Regiotaxi

Dit project maakt onderdeel uit van het investeringsprogramma "Investeren in Overijssel'. Hiermee investeren Gedeputeerde Staten extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Tot en met 2011 gaat het om een bedrag van ruim 300 miljoen euro. Deze investering komt bovenop de reguliere begroting uit het coalitieakkoord &Overijssel 2007-2011. Het programma voorziet in een breed scala aan projecten op het gebied van ruimtelijke ordening, mobiliteit, economie, landelijk gebied, water, milieu en culturele en sociale infrastructuur. Duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit zijn de rode draden bij de keuze van de projecten. De extra investeringen zijn mogelijk gemaakt door de verkoop van de Essent aandelen door de provincie.

Kijk voor meer informatie op www.regiotaxi.overijssel.nl. Hier kunt u ook de promotiefilm van de Regiotaxi bekijken.