Gemeente Breda

Breda toetst regeldruk, kwaliteit dienstverlening en aantrekkelijkheid stad

Deze week gaat de Bedrijvenenquête Breda 2010 van start. Hiermee wil de Gemeente Breda inzicht krijgen in wensen en ideeën van ondernemers als het gaat om regeldruk, kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en aantrekkelijkheid van Breda als vestigingsplaats voor bedrijven.

De gemeente gebruikt, in samenwerking met de Brabants Zeeuws Werkgeversvereniging (BZW) en Avans Hogeschool, de informatie om een tweede en laatste rapport van de Regeldrukbarometer uit te brengen. Dit is een vervolg op het in 2008 verschenen rapport âNulmeting Regeldrukbarometer Bredaâ.
De onderzoeksresultaten worden gebruikt om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening verder te optimaliseren en de opvattingen van het bedrijfsleven beter te verankeren in het gemeentelijk beleid. De gemeente maakt de resultaten in het najaar van 2010 bekend.

Gemeente Breda houdt deze Bedrijvenenquête voor de zevende keer. Uit het vestigingenregister is een steekproef van 2000 Bredase bedrijven getrokken. Deze week ontvangen de geselecteerde bedrijven een uitgebreide vragenlijst. Naast de vragen over gemeentelijke dienstverlening, regeldruk en aantrekkelijkheid van Breda voor ondernemers wordt gevraagd om ideeën in te brengen om de economische positie van Breda en de samenwerking met de gemeente te versterken. De gemeente wil met deze vragen inzicht krijgen in de wensen en ideeën van Bredase bedrijven.

Door dit onderzoek ontstaat ook een actueel beeld van de ontwikkelingen binnen het Bredase bedrijfsleven.
Naast het schriftelijk invullen en insturen van de bedrijvenenquête bestaat ook de mogelijkheid om deze digitaal via de gemeentelijke website in te vullen en retour te zenden.

Breda, 27 mei 2010