Gemeente Breda

Uitstel aanbesteding atletiekbaan Sprint Breda

De aanbesteding van de werkzaamheden aan de atletiekbaan van AV Sprint is uitgesteld. Dit is het resultaat van overleg tussen het bestuur van Atletiekvereniging Sprint en wethouder B. Bergkamp, namens het college van burgemeester en wethouders. Reden voor het uitstel is de onzekerheid over de financiering.

Het bestuur van AV Sprint heeft begrip voor dit besluit. De gemeente en Sprint blijven constructief samenwerken en zetten in op starten van de werkzaamheden aan het clubhuis in het laatste kwartaal van dit jaar.

Zodra de Belastingdienst een beschikking heeft afgegeven over de teruggaaf van de BTW en de Provincie Noord Brabant een positief besluit neemt over de subsidieaanvraag, kunnen de werkzaamheden aan het clubhuis in 2010 starten. Het is nog steeds haalbaar dat in 2011 alle werkzaamheden worden afgerond, volgens de oorspronkelijke planning.

De financiering van het project is pas zeker zodra de Belastingdienst een beschikking afgeeft op het ingediende verzoek tot teruggaaf van de BTW van 1,6 miljoen euro.
Verder speelt mee dat Sprint een verzoek heeft gedaan om, in afwijking van het programma van eisen, een nieuw type kunststof toplaag op de atletiekbaan toe te passen. Deze zogenaamde âMondo-toplaagâ biedt voordelen die de kansen in de toekomst vergroten om (inter)nationale wedstrijden naar Breda te halen. Dit nieuwe type baan is te gebruiken door topsporters, recreatieve sporters en sporters met een beperking. De keuze voor de Mondo-toplaag betekent een meerprijs van ⬠200.000,00. De provincie adviseert om de subsidieaanvraag op dit punt aan te passen. De verwachting is dat de provincie medio juli een besluit neemt. De beschikking van de Belastingdienst op het ingediende verzoek tot teruggaaf van de BTW wordt eind september verwacht.

Met de Kadernota 2010 heeft het gemeentebestuur ingestemd met renovatie en uitbreiding van het atletiekcomplex van AV Sprint en de bouw van nieuwe kleed- en wasaccommodaties. Het investeringsvolume van ⬠2.100.000,00 is toegekend met de voorwaarde dat deze voor 1,6 miljoen euro gedekt wordt met terug te ontvangen BTW.

Voor het plan van Sprint is bij de provincie een subsidieaanvraag van ⬠600.000,-- ingediend.
Sprint investeert zelf ongeveer 1 miljoen euro.

Breda, 27 mei 2010