KRO

KRO's Tijd voor Twee introduceert 'De Coalitieverkiezingen'

Uitzenddatum: 04/06/2010

Het Radio 2 programma KRO's Tijd voor Twee organiseert vanaf vrijdag 4 juni `De Coalitieverkiezing'. Luisteraars kunnen vanaf 27 mei op de internetsite van het programma kiezen uit 4 mogelijk coalities, namelijk 'CDA-VVD-PVV', 'PvdA-VVD-D'66', 'PvdA-SP-D66-GroenLinks' of 'CDA-VVD-D66-GroenLinks'.

De verschillende coalities zullen in de uitzending van vrijdag 4 tot en met dinsdag 8 juni tegen het licht worden gehouden door voormalig informateur, staatsrechtgeleerde en oud-senator Jan Vis. Hoe reëel zijn de coalities en hoe moet een goede informateur het aanpakken? Op 9 juni, de verkiezingsdag, zal in Tijd voor Twee de uitslag bekend worden gemaakt door Jan Vis.

Kiezen in Nederland wordt steeds meer `tactisch stemmen'. Aangewakkerd door de politici zelf. Mark Rutte vindt een stem op Wilders een weggegooide stem. Een stem op de SP trekt Balkenende uit het torentje en houdt Rutte er weg, aldus SP-leider Roemer. En Geert Wilders is bang dat een stem op de PvdA meteen een stem op de VVD is. Kortom, we kiezen een parlement, maar daarna is afwachten wie ons land regeert. Daar heb je geen enkele invloed op. Bij KRO's Tijd voor Twee wel!

Vanaf donderdag 27 mei kunnen de mensen stemmen op de site: www.kro.nl/tijdvoortwee