Ingezonden persbericht

TMF Superchart week 21 2010

Ook deze week heb ik weer 5 nieuwe binnenkomers én een nieuwe nummer 1!
Stromae's plezier op de nummer 1-spot is van korte duur geweest, omdat ie inmiddels is weggebeukt door dance-zwaargewicht David Guetta.
Vorige week kwam ie op 26 binnen met Gettin' Over om vervolgens deze week maar meteen door te stoten naar nummer 1.

Aura Dione, Adam Lambert, The Opposites, Justin Bieber en Wouter Hamel hebben helaas dé jongerenchart van Nederland moeten verlaten, maar uiteraard verwelkomen we de artiesten die hun plekjes hebben ingenomen.

Zo is de ode aan de Amerikaanse staat California van Katy Perry en Snoop Dogg de eerste entry op 33, komen Guus & Marco schouder aan schouder de lijst binnen op 29 en doet Shakira de Waka Waka op nummer 20.

Het WK voetbal staat weer voor de deur dus dat betekent dat er verschillende 'anthems' in de maak zijn. Vooralsnog lijkt de strijd te gaan tussen Shakira, die in opdracht van de FIFA de officiële World Cup 2010 Song heeft gemaakt en K'naan die in opdracht van Coca Cola het WK een muzikaal tintje mag geven.
Colombia mag zich dan niet geplaatst hebben voor het WK, maar is er met de aanwezigheid van Shakira toch een beetje bij, daarom zet ik m'n geld in op Waka Waka.

Verder is Eminem weer back in business die binnenkomt op 17, maar Professor Green is de man van de week, want hij is de hoogste nieuwe binnenkomer op 9 met I Need You Tonight.
Deze Britse 'Eminem' heeft schaamteloos het gitaarrifje van INXS' Need You Tonight gesampled en lijkt daar nu echt een monsterhit mee te gaan scoren.
Briljante sample, dus briljante track, dus zingen maar;
How can it be so wrong, and yet it feels so right, I wish I never, but I need you tonight!

Amir



Ingezonden persbericht