Persbericht

GFI Software introduceert GFI MAX MailProtection(TM) en GFI MAX MailEdge™

27 mei 2010 - GFI Software, wereldwijde leverancier van infrastructuuroplossingen voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), heeft twee nieuwe oplossingen voor e-mailbeveiliging en -continuïteit uitgebracht. GFI MAX MailProtection is een effectieve en onderhoudsvriendelijke cloud-oplossing voor e-mailbeveiliging, die de nieuwste technologie biedt om organisaties te beschermen tegen junkmail en virussen en tegelijkertijd de waardevolle e-mailcontinuïteit waarborgt. GFI MAX MailEdge is een gehoste e-mailfiltering en continuïteitsoplossing voor organisaties die een aanvullende beveiligingslaag nodig hebben voordat e-mails hun mailserver bereiken, om hiermee de performance te verbeteren.

GFI MAX MailProtection en GFI MAX MailEdge vormen een onderdeel van de nieuwe GFI MAX productfamilie van gehoste IT-oplossingen en volgen na de acquisitie van Katharion(TM) vorig jaar.

GFI MAX MailProtection maakt gebruik van een gelaagde benadering van spamfiltering, waarbij traditionele technieken zoals URL-scanning en op regels gebaseerde beveiliging gecombineerd worden met moderne technologieën zoals real-time message source analyse en message profiling door de gebruiker. GFI MAX MailProtection stopt spam, virussen en andere e-mailbedreigingen voordat zij de netwerk- of mailserver bereiken. Inkomende e-mails worden omgeleid naar het volledig redundante netwerk en applicatie-infrastructuur. Deze verwerkt berichten in real-time via zowel traditionele spamfiltering-technieken als geavanceerde methoden voor berichtenanalyses, waaronder authenticiteitcontroles, message fingerprinting, regels, uitgebreide URL-databases, real-time message source-analyse en aanpasbare whitelists en blacklists.

GFI MailEdge is specifiek ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met bestaande on-premises software of een anti-spam/antivirus-oplossing voor hardware. Dit hybride leveringsmodel biedt klanten de mogelijkheid om hun bestaande maatregelen te behouden en toch maximaal gebruik te maken van de voordelen die het filteren van alle inkomende berichten in de cloud te bieden heeft. Dit model maakt bovendien optimaal gebruik van de krachten van beide leveringsmodellen en voorkomt de inefficiënties die verbonden zijn aan het gebruiken van twee afzonderlijke leveringsmodellen. Met zijn IP-reputatiefilters, connection throttling, directory harvesting-bescherming en optioneel greylisting, blokkeert GFI MAX MailEdge tot 90% van alle spam e-mails en e-mailbedreigingen, voordat zij het netwerk van de klant bereiken.

Daarnaast bieden beide diensten bedrijfscontinuïteit dankzij de geïntegreerde queuing en on-demand mailfunctionaliteit. Dit zorgt ervoor dat klanten zelfs hun e-mails kunnen blijven lezen en beantwoorden als de e-mailserver offline is.

GFI MAX MailProtection en GFI MAX MailEdge bieden klanten verschillende belangrijke voordelen:

* Het dramatisch reduceren van brandbreedte en processing vermogen dat nodig is voor inkomende e-mailberichten
* Aanvullende beveiliging om de beperkingen en single point of failure van iedere on-premises oplossing, die afhankelijk is van één server, te ondervangen
* Een snelle en eenvoudige installatie met minimale inspanningen en training en zonder aanvullende hardware
* Eenvoudig, voordelig en volledig te rebranden, waardoor partners van iedere omvang deze dienst als OEM-oplossing kunnen aanbieden

"GFI is al ruim tien jaar een voorloper in de e-mailbeveiligingsmarkt en voorziet in de specifieke wensen van het MKB", stelt Walter Scott, CEO van GFI. "De dynamiek van de markt is enorm veranderd de laatste jaren en MKB'ers willen goedkopere oplossingen en toch blijven investeren in kwalitatieve oplossingen. Cloud computing en Software as a Service (SaaS) zijn geen buzz words meer, maar een realiteit waar GFI direct op gereageerd heeft."

"Met GFI MAX MailProtection en GFI MailEdge hebben we nu de mogelijkheid om klanten de keuze te bieden tussen een on-premises, gehoste oplossing of een mix van beide afhankelijk van hun infrastructuurbehoefte op dat moment. GFI's hybride benadering lost de dilemma's op waar MKB'ers vaak mee te maken krijgen als zij besluiten welk leveringsmodel het beste is, doordat het hen de mogelijkheid biedt om een oplossing te kiezen die zij nodig hebben om hun netwerk en e-mailserver te beveiligen of hun archief te beheren ongeacht of het on-premises of in de cloud is. Soms hebben zij zelfs een combinatie van beide nodig. De hybride benadering geeft MKB'ers het beste van beide werelden; kwaliteitsoplossingen die veiligheid en betrouwbaarheid bieden en bovendien kosteneffectief zijn. Komende maand zullen we nog meer nieuwe gehoste producten en diensten aankondigen onder het GFI MAX label", vervolgt Scott.

Bezoek voor meer informatie over het GFI MAX-aanbod van gehoste oplossingen, prijzen en beschikbare diensten: http://www.gfi.nl/spam-filtering-service/pricing.htm.