Ingezonden persbericht

Persbericht

Trinicom T5 verlicht e-mailstroom en informatieaanvragen van het CAK

Wilp, 27 mei 2010 - Het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Zorgkosten (CAK) heeft twee T5-modules van Trinicom, marktleidend leverancier van geavanceerde softwareoplossingen voor het afhandelen van klantcontacten, in gebruik genomen. De T5 E-mail response management module en de T5 Web selfservice module zullen het CAK verlichting brengen in de groeiende e-mail- en vragenstroom.

Het CAK berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het CAK is tevens verantwoordelijk voor de financiering van de AWBZ-instellingen en het uitbetalen van de Compensatie eigen risico in de zorgverzekeringswet. Bovendien verzorgt het CAK een tegemoetkoming van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg).

Het CAK heeft T5 geïmplementeerd omdat het aantal e-mails in 2008 explosief groeide van 2.000 naar 10.000 per maand. Tot 2009 werd alles in Microsoft Outlook verwerkt, wat leidde tot een onoverzichtelijke situatie. T5 E-mail response management zorgt nu voor een goede, consistente doorstroom van binnenkomende en uitgaande e-mails. Daarnaast ondervangt T5 Web selfservice al een groot aantal van deze e-mails online, door een uitgebreide kennisbank te bieden waar zowel medewerker als klant antwoord op zijn of haar vraag kan vinden.

Geo Arnold, manager support bij het CAK: "Het klantcontactcenter (KCC) behandelt telefonische, digitale en schriftelijke vragen van klanten over producten die wij leveren. Door een goede kennisbank aan te bieden zien we een duidelijke vermindering van het aantal e-mails en is er dankzij de automatisering sprake van een verbeterde en tijdige verwerking van de e-mailstroom." T5 biedt bovendien de mogelijkheid om informatie in één keer zowel intern als extern aan te passen. Dat voorkomt extra onderhoud en handelingen. Arnold: "Trinicom helpt ons om een stapje terug te doen en te kijken wat de klant eigenlijk wil. De klant volgt een aantal kennisitems en wij kunnen precies zien waar de vragen over gaan." Het CAK verwerft op deze manier een duidelijk inzicht in het gedrag en de wens van de klant.

"We hebben ook andere leveranciers geëvalueerd. Mede omdat een snelle implementatie hoge prioriteit had bij ons, is voor Trinicom gekozen", aldus Arnold. "Trinicom is zeer klantgericht en dat werkt prettig. Het contact met de medewerkers van Trinicom verloopt snel en efficient. De persoonlijke aanpak en het menselijke aspect spreekt ons zeer aan. Ook de nazorg is prima, we worden netjes en vakkundig te woord gestaan." Bovendien is het CAK zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van Trinicom T5. Arnold: "Onze medewerkers zijn snel ingewerkt en vinden het prettig om ermee te werken: het lijkt op gangbare computersystemen. Ook de beheerder is in één dag getraind, dat is ideaal om alles snel in werking te kunnen zetten."

Wilco Rietberg, directeur van Trinicom: "Al deze positieve ervaringen heeft het CAK doen besluiten om integraal gebruik te gaan maken van T5. Deze wordt uitgerold binnen het gehele KCC waardoor het aantal licenties wordt vervijfvoudigd tot een totaal van 250!"