Ingezonden persbericht

Kwart studenten stemt VVD

Uit de verkiezingspoll van Studenten.net blijkt dat een kwart van de studenten van plan is op de VVD te stemmen bij de aankomende verkiezingen. De PVV doet het ook goed met 23 procent van de stemmen, D66 volgt met 17 procent. VVD-leider Mark Rutte staat in de peilingen echter net iets lager in de rangorde als het gaat om 'favoriet politiek leider'. Job Cohen (PvdA) en Geert Wilders (PVV) delen een eerste plaats (20 procent) als het gaat om leiderschap.

Rita Verdonk en haar partij Trots op Nederland komt in beide lijsten niet voor, evenals de SGP met partijleider Bas van der Vlies. Slechts twee procent vindt dat de SGP wel een plaats in de coalitie verdient, zes procent ziet nog wel iets in TON.

Coalitievorming
De coalitie PVV-VVD-CDA wordt als meest ideale coalitie aangemerkt (18%). De PvdA wordt het liefst in een coalitie met D66 gezien, met daarbij VVD (15%) of Groenlinks (10%).
Een linkse coalitie (D66-Groenlinks-SP) wordt als minst wenselijk geacht (2%), voor de meest rechtse coalitie (TON-PVV-VVD) is ook weinig animo (4%).

Verkiezingspoll
De live tussenstand van de verkiezingspoll van Studenten.net is tot 9 juni nog dagelijks te volgen via http://www.studenten.net/studieleven/verkiezingen2010/12323/. Studenten worden gevraagd naar hun voorkeuren voor politiek leiders, politieke partij en coalitie. Tot nu toe vulden 922 studenten hun voorkeuren in.