Ingezonden persbericht

BELME8008: OOK ZONDER BELTEGOED CONTACT
NIEUWE DIENST VOOR PREPAIDBELLERS HELEMAAL GRATIS

Amsterdam, mei 2010 - Je vader zou je ophalen na het feestje, je wilt je vriendje terugbellen, je gaat te laat komen op die afspraak... Helaas: als het beltegoed op is, houdt het contact ook op. Dat wordt nu gelukkig helemaal anders. Belme8008 is een gloednieuwe telefoniedienst om gratis belme-smsjes te versturen. Ideaal voor prepaid-bellers zonder beltegoed, die wel dringend iemand willen spreken. Door een sms te sturen naar 8008 ontvangt vader, vriendje of vriendin een berichtje met de vraag terug te bellen. Simpel, duidelijk en gratis. Belme8008 is een initiatief van Telconnect en werkt bij nagenoeg alle Nederlandse providers.

Sms'en zonder beltegoed
Iedereen kan met Belme8008 elke dag gratis één terugbelbericht verzenden, ook zonder beltegoed. Wie gebeld wil worden stuurt simpelweg een sms'je naar 8008 met daarin het nummer van de te spreken persoon. Vervolgens stuurt 8008 een bevestiging dat de aanvraag is verwerkt, en het gekozen nummer ontvangt het belme-sms. Allemaal helemaal gratis. Er zijn geen kosten voor degene die een belme-sms verstuurd en ook niet voor degene die het bericht ontvangt.

Afzender bekend
Achter Belme8008 gaat een ingenieuze technologie schuil. Wie een belme-sms ontvangt, krijgt niet 8008 als afzender te zien, maar het nummer van de persoon die graag gebeld wil worden. Zo wordt misbruik door vreemden voorkomen: de ontvanger ziet namelijk meteen wie het bericht heeft verstuurd. Wie paps dus midden in de nacht via 8008 een sms stuurt, creëert geen verwarring: hij ziet meteen wie hem wil spreken. Hiermee wordt het leven van prepaid-beller - en familie en vrienden die op een telefoontje zitten te wachten - een stuk eenvoudiger en zorgelozer.

Over belme8008
Belme8008 is een initiatief van Telconnect, een telecombedrijf dat al jaren met alle Nederlandse operators samenwerkt op het gebied van sms-diensten. De gloednieuwe terugbelservice wordt gelanceerd in samenwerking met T-Mobile en Vodafone, maar werkt met nagenoeg alle mobiele netwerken. Alleen Lebara en Tele2 bellers moeten nog even geduld hebben voordat de dienst ook op hun netwerk in gebruik wordt genomen. Zie voor meer informatie www.belme8008.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht