Ingezonden persbericht

Alkmaar, 25 mei 2010

PERSBERICHT

Wiskundeprijs voor brugklasleerling PCC Alkmaar

Op donderdag 27 mei 2010 werd de twaalfjarige Wouter Rienks op zijn school, PCC Het Lyceum in Alkmaar, in het zonnetje gezet. Met zijn deelname aan een reken- en wiskundewedstrijd behaalde hij namelijk landelijk de derde plaats.

Al enige jaren wordt in maart de Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in 41 landen. Wereldwijd nemen aan deze wedstrijd ongeveer 5 miljoen mensen deel. Ook de brugklasleerlingen van vwo-Xtra op PCC Het Lyceum in Alkmaar deden dit keer mee en dat bleef niet zonder resultaat: Wouter Rienks (12 jaar, Uitgeest) was niet alleen de beste van zijn klas, maar hij eindigde landelijk op de derde plaats in de categorie vwo/havo-brugklas. Met een score van 132 punten liet hij 99,9% van alle deelnemende Nederlanders achter zich! Wouter verdiende niet alleen een aantal prijzen met zijn derde plaats, ook plaatste hij zich hiermee voor de Junior Wiskunde Olympiade in oktober van dit jaar.
Zijn klasgenootje Bas Mesker, eveneens woonachtig in Uitgeest, eindigde op school als tweede, met in totaal 102 punten.

De kangoeroewedstrijd 2010, die werd georganiseerd door de Radboud Universiteit Nijmegen i.s.m. met onder meer Cito, Nemo, Texas Instruments en het Koninklijk Wiskundegenootschap, bestond uit dertig vijfkeuzevragen, die in moeilijkheid opliepen van eenvoudig tot zeer moeilijk. Er waren vier niveaus: wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. De leerlingen van vwo-Xtra deden mee op het een na hoogste niveau, wizBRAIN en blijkbaar kunnen ze dit niveau prima aan.



Ingezonden persbericht