Ingezonden persbericht

Met lef ¤ 88926,- opgehaald voor het Prinses Beatrix Fonds

Den Haag, 27 mei 2010 -- Genietend van het mooie uitzicht zijn op woensdag 26 mei twintig waaghalzen abseilend van de Euromast gegaan voor het Prinses Beatrix Fonds. Met deze actie hebben zij ¤ 8926,-bij elkaar gebracht voor wetenschappelijk ondderzoek naar spierziekten bij kinderen. Patiëntenambassadeur van het Prinses Beatrix Fonds Antonio Melendez (ziekte van Parkinson), ontving de cheque nadat hij eerst zelf al abseilend naar beneden was gekomen.

Van 14.00 tot 17.00 uur was het druk bovenop de Euromast in Rotterdam. Aangemoedigd door familie en collega's gingen 20 deelnemers abseilend naar beneden. In de aanloop naar dit moment hebben de deelnemers hun familie, vrienden en bekenden aangespoord om het Prinses Beatrix Fonds te steunen.

De Euromast bestaat dit jaar 50 jaar en steunt het Prinses Beatrix Fonds het hele jaar met bijzondere activiteiten. Samen met Height Specialists zijn zij een belangrijke partner van het Prinses Beatrix Fonds in de organisatie van dit evenement.

In Nederland zijn ongeveer 200.000 mensen met een spierziekte of bewegingsstoornis, waaronder veel kinderen. Mensen met een spierziekte hebben vaak moeite om te bewegen en kunnen afhankelijk zijn van een rolstoel. Sommige spierziekten zijn zelfs dodelijk. Het Prinses Beatrix Fonds wil daar iets aan doen en financiert onderzoek naar de oorzaken en behandelingen van spierziekten, zodat het leven van patiënten verbeterd wordt.

Noot voor de redactie (