LLiNK
Rotterdam, 27 mei 2010

Burgers slaan hun vleugels uit in de nieuwe LLiNK serie 'De Vlinderrevolutie'

Omroep LLiNK komt met een nieuwe 8-delige serie genaamd 'De Vlinderrevolutie' die vanaf 11 juli te zien is op Nederland 2. IDTV is verantwoordelijk voor de productie van deze serie.

De titel verwijst naar de uit de meteorologie afkomstige term Het Vlindereffect, een metafoor voor hoe een kleine wijziging (de vleugelslag van een vlinder) in het systeem een keten van gebeurtenissen in werking kan zetten die tot grootschalige veranderingen kunnen leiden.

'De Vlinderrevolutie' laat gemotiveerde en gepassioneerde wereldburgers zien die zich met hun eigen positieve bijdrage op allerlei terreinen inzetten voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld. Aan de hand van acht thema's wordt geschetst hoe ernstig de situatie op dit moment is en welke kant het op gaat als er niets gebeurt. Is het tij nog te keren? LLiNK wil met deze serie laten zien dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

Zoals moeder Teresa al verwoordde: "Wat wij doen, is slechts een druppel in de oceaan. Maar als we het niet deden, zou de oceaan kleiner zijn vanwege deze ontbrekende druppel".

De acht thema's die in de Vlinderrevolutie besproken worden zijn:

* Natuur & Milieu
* Energie & Techniek
* Economie & Financiën
* Mens & Maatschappij
* Voedsel & Water
* Overheid & Politiek
* Media & Cultuur
* Goederen & Diensten

'De Vlinderrevolutie' is een productie van IDTV en zal vanaf 11 juli te zien zijn op Nederland 2. De voorbereidingen zijn de komende tijd te volgen op vlinderrevolutie.blogspot.com.



LLiNK