Ingezonden persbericht

Novotel Amsterdam City:
Grootste hotel in Amsterdam volledig vernieuwd

Amsterdam, 27 mei 2010 - Vandaag is het vernieuwde Novotel Amsterdam City geopend door waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher en Chairman en CEO van Accor Gilles Pélisson. Het grootste viersterren hotel van Amsterdam waar 450 gasten op één locatie kunnen vergaderen, eten én slapen. De vernieuwing maakt onderdeel uit van een belangrijke investeringsfase van Accor Hotels in Nederland.

Nadat de kamers naar het laatste Novotel concept zijn gerestyled, is er een nieuw Convention Centre aangebouwd voor congressen, evenementen en vergaderingen. Bij binnenkomst in het hotel worden de gasten persoonlijk ontvangen bij de diverse individuele receptiedesks. De sfeervolle lobby en de iMac corner met gratis internetverbinding springen ook onmiddellijk in het oog. Vanuit de receptie is er toegang tot het Convention Centre aan de ene kant en de trendy bar en restaurants aan de andere kant. Het Convention Centre heeft ook een eigen entree.

Novotel Amsterdam City directeur Remco Groenhuijzen: 'Met dit stijlvolle en moderne hotel kunnen we onze gasten van alle gemakken voorzien. Of het gaat om een weekendje weg of een bedrijvendag van 1000 gasten. Onze restaurants, vergaderruimtes en kamers zijn er klaar voor!'

'In de afgelopen jaren zijn vrijwel alle hotels van Accor Hotels Nederland gerenoveerd. De heropening van het Novotel Amsterdam City sluit in Nederland een belangrijke investeringsfase af. We kijken daarom ook vol vertrouwen uit naar de toekomst waar we het aantal hotels in Nederland willen verdubbelen', aldus Caro van Eekelen, Managing Director Accor Hotels Nederland.

Meeting@Novotel
Het Convention Centre bestaat uit een 1385 m2 groot zalencentrum. Dit is naar eigen behoefte in te delen van één grote zaal tot meerdere kleinere ruimtes. Daarnaast zijn er tien kleinere vergaderruimtes op de eerste verdieping bijgebouwd. Het Convention Centre kan tot 1000 congresgangers verwelkomen.

Restaurant@Novotel
Ook de restaurants zijn geheel vernieuwd. Gasten kunnen kiezen uit fingerfood aan de bar, Aziatische gerechten in Shoyu, bereid vanuit de open keuken, of internationaal georiënteerde gerechten van het recentelijk gelanceerde concept: Restaurant@Novotel.

Aan de buitenkant heeft het kenmerkende hotel met een nieuwe glazen voorgevel een moderne uitstraling gekregen. Bij de bouwplannen is er vanzelfsprekend rekening gehouden met energiebesparende maatregelen, zoals bv. dubbel glas en zuinigere installaties. Om de heropening groots te vieren is het hotel versierd met een grote rode strik.

Feiten en cijfers
- 610 hotelkamers
- 1385 m2 congres centrum
- 10 kleinere vergaderruimtes
- 1 boardroom
- 2 restaurants, een coffee corner en een bar
- 2 automatische check-in balies
- 1 fitness en 2 sauna's
- 12 minuten rijden met de auto naar luchthaven Schiphol
- 6 minuten met de trein naar Amsterdam Centraal Station of luchthaven Schiphol