Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Astellas verhuist naar
Leiden Bio Science Park

Leiderdorp, 27 mei 2010 - Het Japanse farmaconcern Astellas heeft besloten zich te vestigen op het Leiden Bio Science Park. Namens Astellas heeft de heer Masao Yoshida, President en CEO, een overeenkomst ondertekend met de Universiteit Leiden als de eigenaar van de grond en met projectontwikkelaar G&S Vastgoed.

In het nieuwe gebouw, dat eind 2012 wordt opgeleverd, wordt onder meer een ultramodern laboratorium voor wetenschappelijk onderzoek ondergebracht. Op dit moment is Astellas, verspreid over een aantal gebouwen, gevestigd in Leiderdorp. Alle in totaal 550 medewerkers verhuizen mee naar Leiden.

Het Leiden Bio Science Park is aantrekkelijk voor Astellas vanwege de ligging en bereikbaarheid, maar ook omdat daar al verschillende biotechbedrijven zijn gevestigd. De Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de laboratoriumopleidingen van de Hogeschool Leiden zijn dichtbij. Astellas verwacht de komende jaren verder te groeien en heeft dus behoefte aan nieuwe, vaak hooggeschoolde mensen. De nabijheid van deze opleidingen ziet Astellas als een voordeel.

Nettie Buitelaar, CEO van de Leiden Bio Science Park foundation: "Astellas past hier goed, we zijn trots dat ze naar het science park komen."

De Amsterdamse architect Ben van Berkel van UN Studio, die het gebouw heeft ontworpen, heeft de zogeheten BREEAM-standaard aangehouden. Dat is een internationale norm voor duurzaamheid. Daardoor zal alleen al tijdens de bouw zo'n veertig procent minder van het broeikasgas CO2 worden uitgestoten dan normaal het geval zou zijn geweest. Het nieuwe laboratorium en kantoor in Nederland zijn de eerste in hun soort die aan deze norm voldoen.

De ondernemingsraad is over het besluit geïnformeerd en heeft positief over de voorgenomen verhuizing geadviseerd.