Opening eerste combinatiestation groengas en elektra aan de snelweg!

27/05/2010 08:00

OrangeGas

Opening eerste combinatiestation groengas en elektra aan de snelweg!

Het eerste combinatiestation van Nederland waar groengas en elektriciteit getankt kan worden, zal donderdag 27 mei officieel geopend worden. Tankstation Fieten Olie heeft deze alternatieve vulpunten in samenwerking met OrangeGas gerealiseerd aan de Ossenbroeken 8 in Beilen, direct naast de afslag van de A28. De vulpunten zijn mede financieel tot stand gekomen door de provincie Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe.

De opening zal tussen 13.00 en 15.00 uur plaatsvinden op en rondom de vulpunten. Gedeputeerde Tanja Klip-Martin en burgemeester Jan Broertjes zullen de vulpunten officieel openen.

Groengas/aardgas

Groengas is biologisch methaangas wat opgewaardeerd is naar aardgaskwaliteit. Het is momenteel de meest milieuvriendelijke brandstof, omdat het in vergelijking met diesel en benzine aanzienlijk minder schadelijke stoffen uitstoot.

Daarnaast is het ook financieel voordelig om op aardgas te rijden. De prijzen aan de pomp zijn ongeveer de helft lager, een aardgasauto heeft slechts 20% bijtelling en is verder voordelig in de belasting.

Groengas/aardgas als brandstof is nog vrij onbekend in Nederland, maar is in landen als Zweden, Italië en Duitsland al een veel gebruikte brandstof. Echter neemt ook hier de bekendheid toe en waren er eind 2009 al vijftig aardgasvulpunten, verspreid over heel Nederland. Het aantal aardgasstations zal het komende jaar toenemen tot ongeveer honderd.

Elektra

Elektrisch rijden wordt gezien als de brandstof van de toekomst. Elektrische vervoersmiddelen stoten geen broeikassen, roetdeeltjes en stikstofoxides uit en zijn daardoor milieuvriendelijk. De elektrische/hybride auto is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Fieten Olie

Fieten Olie levert al sinds 1935 brandstoffen en smeermiddelen en heeft inmiddels zeven tankstations in Noord Nederland. Dit jaar heeft het tankstation in Beilen drie primeurs; de opening van het eerste groengasvulpunt in de provincie Drenthe, het eerste combinatiestation aardgas/elektra in Nederland en het eerste groengas/aardgasstation langs de Nederlandse snelweg. De vulpunten staan namelijk direct naast de afslag van de A28.

OrangeGas

OrangeGas realiseert en exploiteert groengasvulpunten. Sinds 1 januari 2010 levert OrangeGas als eerste in Nederland 100% groengas en is hiermee koploper in de markt.