Ministerie van Economische Zaken

Kamer van Koophandel Zuid West Nederland voorop bij terugdringen regeldruk

Nieuwsbericht | 27-05-2010

De Kamer van Koophandel Zuid West Nederland loopt voorop bij het merkbaar terugdringen van regeldruk.

p>Minister Van der Hoeven reikte hiervoor woensdag 26 mei 2010 een zogenaamd `Bewijs van Goede Dienst' uit. De Kamer van Koophandel Zuid West Nederland krijgt het Bewijs voor het merkbaar verbeteren van de dienstverlening aan ondernemers

In het Bewijs van Goede Dienst kan een organisatie precies teruglezen hoe ze 'scoort' als het gaat om de dienstverlening richting ondernemers. De KvK Zuid West Nederland is daarnaast de eerste die bijna alle gemeenten in haar gebied zover kreeg om aan de slag te gaan met het Bewijs van Goede Dienst. Ook de provincie Zeeland is door de KvK Zuid West Nederland geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan met het Bewijs van Goede Dienst. Binnenkort start de ontwikkeling van een normenkader voor de provincie.

Dikke pluim

´Met het Bewijs laten ze zien dat er serieus werk wordt gemaakt van het merkbaar verminderen van de regeldruk. Ze maken inzichtelijk waar ze het goed doen en waar nog wat te verbeteren valt. Ze verdienen hiervoor een dikke pluim en ik hoop dat er meer komen die dit voorbeeld volgen en inzichtelijk maken hoe het staat het met het verminderen van de regeldruk´, aldus minister Van der Hoeven.

Klanttevredenheid

Het Bewijs van Goede Dienst is één van de acties van de ministeries van Economische Zaken en Financiën om het merkbaar verminderen van regeldruk te ondersteunen. In het Bewijs wordt zichtbaar waar overheidsdiensten onder dan wel boven een aantal minimumnormen scoren. Zo worden bijvoorbeeld de klanttevredenheid, de aanvraagtermijnen en de responsesnelheid van de overheidsdienst tegen het licht gehouden evenals het inhoudelijke kennisniveau bij het apparaat.

Verbetering van de service

Op het certificaat staan de resultaten van de meting en de nodige verbeteracties. Het certificaat draagt bij aan een beter imago van overheidsdiensten bij bedrijven en maakt zichtbaar dat de organisatie serieus werk maakt van een verdere verbetering van de service.