Dienstenbond CNV

Nieuws

26 mei 2010

Onderhandelingen sociaal plan en cao Aegon

Bij Aegon zijn de onderhandelingen over het sociaal plan en de cao begonnen. Het sociaal plan is met enkele verbeteringen verlengd. De onderhandelingen over het sociaal plan zijn rustig van start gegaan.

Aegon heeft uw wens om het sociaal plan te verlengen gehonoreerd. Wel zijn er enkele verbeteringen en verduidelijkingen in het nieuwe sociaal plan opgenomen.

Het sociaal plan is met 3 jaar verlengd met de mogelijkheid om tussentijds jaarlijks hierop terug te komen. Er is geen verschil meer tussen boventalligheid bij gewijzigde of verplaatste functies en bij vervallen functies, dat bleek niet te werken en is in het huidige sociaal plan al zo toegepast. Ook is afgesproken dat boventallige medewerkers bij vacatures voorrangskandidaat zijn. Over personeelskortingen is ook een goede afspraak gemaakt, zo loopt de hypotheekkorting door tot de rentevervaldatum, maar tot maximaal 5 jaar na uitdiensttreding. Dat was eerder niet geregeld. Ook is er in het sociaal plan vastgelegd dat de medewerker bij beëindiging goed moet weten wat de impact is van hetgeen ter tekening wordt voorgelegd. Tenslotte is er een hardheidsclausule opgenomen, als er iets onbillijk voor de medewerker uitpakt, dan kan er in positieve zin voor de medewerker van het sociaal plan worden afgeweken. Het is een grote wens van de leden dat het sociaal plan verlengd zou worden, en dat is gehonoreerd. Daarom staan wij positief tegenover deze verlenging.

Ook is er over de cao van Aegon gesproken. Alle voorstellen zijn toegelicht. Aegon heeft wel aangegeven dat gelet op de economische situatie er deze cao-periode zuinig aan gedaan moet worden. Wij hebben gewezen op de mooie cijfers. Ook wil Aegon iets doen aan het beloningssysteem. In hun optiek wordt er nu door het management heel star mee omgegaan. CNV Dienstenbond heeft aangegeven dat veranderen van een systeem niet helpt als het management hier niet goed mee omgaat, bovendien is het wel heel erg snel om een systeem te veranderen, terwijl het nog maar 1 keer gedraaid heeft. Aegon is wel bereid om afspraken te maken over inzetbaarheid, plezier in werk en de balans zorg en werk. De onderhandelingen gaan op 2 juni 2010 verder. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).