Dienstenbond CNV

Nieuws

26 mei 2010

Principeakkoord sociale begeleidingsregeling NPS, RVU en Teleac

CNV Media heeft op 21 mei jongstleden een principeakkoord bereikt met de directies van NPS, RVU en Teleac over een sociale begeleidingsregeling (SBR) of `sociaal plan'. Deze SBR zal van toepassing zijn op de reorganisaties binnen de drie organisaties, en/of op de gevolgen van de fusie als zodanig. Nu is het woord aan u: bij deze leggen wij het principe akkoord ter schriftelijke raadpleging aan u voor.

Hoofdpunten

De SBR geldt van 1-7-2010 tot en met 31-12-2010. In voorkomende gevallen kunnen in de SBR opgenomen regelingen langer doorwerken. o Boventallige werknemers krijgen beschikking over een persoonsgebonden budget van 5000 euro voor bemiddeling en/of scholing. Hierbij kan worden gekozen uit meerdere outplacement bureaus. o Kosten voor juridische bijstand worden vergoed tot aan een maximum van 1500 euro.
o De zoektermijn bedraagt ten minste 5 maanden (inclusief 2 maanden opzegtermijn).
o Artikel 9 voorziet in een `vrijwillige vertrekregeling' (plaatsmakersregeling).
o Artikel 8, betreffende de vertrekregeling, omvat de volgende elementen:
o De regeling is gebaseerd op de zogeheten oude kantonrechters-formule, met correctiefactor 1 (neutraal).
o Waar de enkele toepassing van deze regeling voor individuele werknemers leidt tot een onbillijke situatie kan een beroep worden gedaan op de hardheidsclausule. Voor de toepassing hiervan is een budget van 150.000 euro gereserveerd. (Zie artikel 4.)

De volledige tekst van het principe akkoord vindt u op onze website: http://www.cnvdienstenbond.nl/branches-en-bedrijven/media/publieke-omro ep

CNV Media is van mening dat er een goed resultaat is bereikt. Wij leggen het principe akkoord dan ook met een positief advies aan u voor. Graag horen wij voor 7 juni aanstaande uw mening over het bereikte akkoord. Dat kan door middel van het meegestuurde reactieformulier, of per fax of email.

Mogelijk wordt, indien daaraan behoefte bestaat, nog een gezamenlijke ledenver-gadering (van alle betrokken vakbonden) georganiseerd. Daarvoor ontvangt u dan zo spoedig mogelijk een aparte uitnodiging.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.