Acomo verkoopt rubberactiviteiten

27/05/2010 08:20

Creative Venue BV

Rotterdam, 27 mei 2010 - Amsterdam Commodities NV (Acomo) heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van zijn rubberactiviteiten. Het aan de NYSE Euronext genoteerde handelshuis in specerijen, noten en voedselingrediënten verkoopt zijn minderheidsbelang van 42,5% in RCMA Commodities Asia (Pte) Ltd (RCA) aan medeaandeelhouder Singapore Tong Teik.

De verkoop is een verdere invulling van de enkele jaren geleden ingezette strategie van groei, diversificatie en handel in food commodities en voedselingrediënten. In lijn met deze "Focus on Food" strategie kondigde Acomo eerder deze maand aan overeenstemming te hebben bereikt met N.V. Deli Maatschappij over de overname van de Van Rees Group (thee, http://www.vanrees.com) en Red River Group (zaden, http:// www.redriv.com). Hiermee verwerft Acomo in één keer een leidende marktpositie in de handel in thee en zaden en verdubbelt het ruimschoots in omvang. Met de acquisitie is een totaalbedrag gemoeid van 100 miljoen euro.

In 2006 zette de groep een eerste nieuwe stap in de "Focus on Food" strategie met de overname van TEFCO EuroIngredients en van Snick EuroIngredients in 2009. Deze bedrijven opereren binnen de groep zelfstandig naast dochter Catz International, gespecialiseerd in de handel van specerijen, noten en zuidvruchten en al meer dan 150 jaar succesvol in de food commodity markten.

Acomo verwacht de verkoop van de rubberactiviteiten binnen twee maanden te kunnen formaliseren en af te ronden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.acomo.nl