Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 27 mei 2010

Langs het Waardkanaal is van alles te zien
Wandelexcursie bij Kolhorn met Landschap Noord-Holland

Het Waardkanaal ligt ten noorden van Kolhorn. Vanaf de dijk is het uitzicht over water, riet en weilanden voor liefhebbers van natuur de moeite waard. De gids van Landschap Noord-Holland laat u op zondag 6 juni van 10.00 - 12.30 uur graag zien dat hier van alles is te beleven. De wandeling van ongeveer vijf kilometer door dit gebied is een echte aanrader!

De natuur langs het Waardkanaal kent door de aanleg van drassige plekken tegenwoordig veel variatie. Er groeit veel riet en dat betekent zangvogels zoals de kleine karekiet en rietzanger. Je ziet deze vogels nauwelijks, maar aan hun gezang zijn ze goed te herkennen. Karre, karre, kiet, kiet, kiet. De gids legt uit hoe je aan de hand van de zang de soorten uit elkaar kunt houden. Er is ook kans op meer bijzondere vogels zoals het prachtige baardmannetje of de blauwborst. Dat is een familielid van de roodborst. We komen ook vast libellen tegen. Schitterende dieren die zich soms van dichtbij laten bekijken. Ook planten krijgen onderweg natuurlijk de nodige aandacht. Zo wordt wandelen een prachtige belevenis!

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Wij raden u aan stevig schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. We vertrekken om 10.00 uur bij het v.d. Stergemaal. Neem op de Waarderpolderhoofdweg bij boerderij Waterloo de Molensloot. Dit is ten noorden van Kolhorn. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Een libelle met dauw op het lijf. Tijdens de wandeling langs het Waardkanaal is er een grote kans op libellen. Foto Ger Tik.
Noot voor redacties