Ingezonden persbericht

ADP lanceert online kenniscentrum voor HR-professionals HR Atlas brengt Europese arbeidsmarkt in kaart

Rotterdam, 27 mei 2010 - Salaris- en HR-dienstverlener ADP lanceert een online kenniscentrum voor HR-professionals. De website 'HR Atlas Europe at work' biedt een overzicht van alle relevante informatie over de leef- en arbeidsomstandigheden in 29 Europese landen. Het kenniscentrum is ontwikkeld voor HR-professionals, maar is ook relevant voor managers bij landelijk en internationaal werkende bedrijven.

De HR-atlas is samengesteld op basis van gegevens uit diverse bronnen, waaronder Eurostat en de Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD /OESO). Met overzichtelijke kaarten en grafieken geeft de website inzicht in diverse thema's, waaronder werkgelegenheid, opleiding en bedrijfsgrootte in verschillende landen. In kaders worden de meest opvallende verschillen toegelicht. Een vergelijking met de Verenigde Staten, Canada en Japan plaatst de cijfers in breder perspectief.

A vision on
Als aanvulling op de cijfers verdiept ADP de verschillende thema's met een reeks publicaties onder de titel 'Europe at work. A vision on...'. In vijf Engelstalige publicaties geven toonaangevende Europese HR-experts hun visie op de thema's Educatie, Arbeidstijden, Mobiliteit, Tijdelijk werk en Kosten & Productiviteit.

"Steeds meer Europese bedrijven bieden medewerkers een functie buiten de eigen landsgrenzen," zegt Hein Brockhoff, algemeen directeur van ADP Nederland. "HR-managers moeten dus steeds vaker over de grens kijken. De HR Atlas 'Europe at Work' is een online tool die ze daarbij helpt. Met het kenniscentrum kunnen managers bijvoorbeeld bepalen of het opleidingsniveau van hun medewerkers op peil is en wat de lokale ontwikkelingen zijn op gebied van vergrijzing of deeltijd werken."

De verschillende publicaties in de reeks 'Europe at work. A vision on...' zijn te downloaden via: http://www.adp.nl/kenniscentrum/publicaties/hr-atlas/download/

ADP Nederland

1,2 miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Dit aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP Nederland ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties en verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP één van de grootste spelers in deze sector. Wereldwijd is ADP marktleider met een omzet van bijna 9 miljard US$. ADP, gevestigd in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, heeft circa 550 medewerkers in dienst en had in 2008 (boekjaar 2009) een omzet van 82 miljoen euro. ADP beschikt over de (SAS70) type 2-mededeling, onontbeerlijk voor bedrijven die willen voldoen aan de Sarbanes-Oxley-wetgeving (http://www.adp.nl/over-adp/sarbanes-oxley/). ADP heeft daarnaast een Triple A-rating (http://www.adp.nl/over-adp/triple-a/). Meer informatie staat op www.adp.nl, meer publicaties van ADP treft u op http://www.adp.nl/kenniscentrum/publicaties/.

Dit bericht leest u online op: http://www.adp.nl/nieuws/2010/05/27-online-kenniscentrum-hr-professionals/