Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Persbericht
Driebergen, 27 mei 2010

Economisch belang efficiënter te bepalen?

Impactmodel Vrijetijdssector innovatief hulpmiddel voor gemeenten

Onder veel belangstelling is vandaag tijdens het symposium "De economische betekenis van de vrijetijdssector: van belang naar beleid" het Impactmodel Vrijetijdssector gepresenteerd. Het Impactmodel Vrijetijdssector is een rekenmodel waarmee het economisch belang van de vrijetijdssector eenvoudig kan worden uitgerekend in bestedingen en werkgelegenheid. Het Impactmodel Vrijetijdssector is op initiatief van Gastvrij Nederland, RECRON, VVV Nederland, HISWA Vereniging, Koninklijke Horeca Nederland en Rabobank tot stand gekomen en ontwikkeld door ZKA Consultants & Planners.

Het Impactmodel Vrijetijdssector berekent op basis van betrouwbare kerngetallen de bestedingen in de vrijetijdssector en is een innovatief hulpmiddel voor gemeenten en regio's.

Het model is zeer gebruiksvriendelijk, voorzien van de nieuwste data, technieken en softwaretoepassingen. Op eenvoudige wijze kunnen aantallen overnachtingen en aantallen dagbezoeken in het model worden ingevuld. Met een simpele druk op de knop rekent het model de effecten op omzet/bestedingen en werkgelegenheid uit. Ook maakt het model inzichtelijk hoeveel werkgelegenheid de vrijetijdssector in de regio's/gemeenten oplevert.

In het model wordt onderscheid gemaakt in verblijfstoerisme (hotels, bungalowparken, campings, groepsaccommodaties en jachthavens) en dagtoerisme (attractieparken, cultuur, wellness, zwembaden, evenementen, oeverrecreatie, musea, etc.)


---




Vereniging van Recreatieondernemers Nederland