VerkeersInformatieDienst



Vertraging bouw A2-tunnel Leidsche Rijn

27 mei 2010, 16:44
De bouwers van de tunnel in de A2 bij het Utrechtse Leidsche Rijn stuiten op grote problemen. De tunnel is veel later klaar dan de bedoeling was. De vertraging wordt gemeld door RTV Utrecht.

In de oorspronkelijke plannen moest het eerste stuk van de tunnel afgelopen oktober al klaar zijn. Een ander deel van de tunnel zou in juli 2010 gereed komen. Rijkswaterstaat bevestigd dat de ingebruikname tenminste een half jaar vertraagd is

De tunnel in de A2 is een onderdeel van de verbreding van de snelweg tussen Amsterdam en Den Bosch. De omgeving moet door de tunnel minder last hebben van de snelweg. Verder moet hij ervoor zorgen dat Leidsche Rijn en het centrum van Utrecht beter verbonden raken.

Door de vertraagde ingebruikname kan het verkeer ook pas later profiteren van de verbreding van de A2. Wanneer als uitgangspunt wordt genomen dat spitsfiles na de verbreding verleden tijd zouden zijn, zullen alle weggebruikers gezamenlijk in het komende half jaar zo'n 900.000 uur extra kwijt zijn. Dit blijkt uit een raming van de VID op basis van gegevens over 2009.