Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Olav Frijhoff van Adobe naar Whitehorses

Nieuwegein, 27 mei 2010 - Whitehorses heeft Olav Frijhoff (39) aangetrokken als Sales Manager. Hiervoor was Frijhoff Sales Manager bij Adobe, waar hij verantwoordelijk was voor de enterprise producten. De benoeming is inmiddels ingegaan.

Van een beursgenoteerd, internationaal softwarebedrijf naar een locale topspecialist op het gebied van maatwerksoftwareontwikkeling en projecten, is dat niet een hele overstap? "Het is precies wat ik wilde," legt Frijhoff uit. "Adobe is een prima werkgever. Maar in zo'n internationaal bedrijf ben je uiteindelijk een radertje in het geheel. Je invloed is beperkt. Bij Whitehorses kan ik echt bijdragen aan het ontwikkelen en uitvoeren van de strategie. Dat spreekt me enorm aan. Bovendien is het een leuke club mensen en heeft Whitehorses een zeer positieve en professionele bedrijfscultuur." Op korte termijn zal Frijhoff's focus liggen op het positioneren van Whitehorses als organisatie die de business kan ondersteunen om beter te presteren met innovatieve IT. Dat zal snel tot omzetgroei gaan leiden. "We hebben de kennis, kunde en ervaring in huis om bedrijven te helpen hun business te innoveren. We hebben een aantal prachtige klantreferenties, die als basis dienen voor onze verdere groei. Op middellange termijn gaan we een aantal nieuwe producten en oplossingen in de markt zetten. We zullen ons meer en meer gaan toeleggen op het helpen oplossen van de business issues van onze klanten. Ook daar zal ik een actieve bijdrage aan leveren."

Frank Dorst, medeoprichter en commercieel directeur bij Whitehorses: "Olav is een zeer ervaren Sales Manager met een goede staat van dienst op business-niveau. Hij kan ons breder binnen klanten positioneren. Whitehorses wordt vooral gezien als een technisch zeer vaardige club. We hebben ook de business veel te bieden. Dat gaat Olav over het voetlicht brengen. We verwachten met hem een enorme stap te kunnen zetten en gestructureerd aan de uitbouw van ons klantenpakket te kunnen gaan werken. We kunnen onze strategie versneld uitvoeren: meer projecten, meer impact en meer zichtbaarheid."

Whitehorses
Whitehorses maakt bedrijven en organisaties wendbaar. Door innovatieve toepassing van informatietechnologie helpt het zijn klanten beter te presteren en gemakkelijker in te spelen op veranderingen. Opgericht in 2001, werkt Whitehorses binnen een mensgerichte cultuur en vanuit een duidelijke visie op informatietechnologie. Het bedrijf biedt een bijzondere mix van de beste professionals, moderne technologie en een slimme, doelgerichte aanpak. De hulpmiddelen zijn het Oracle platform, Oracle tools, Enterprise Java en andere innovatieve technologieën. Whitehorses werkt op basis van lean principes en een agile aanpak. Het bedrijf draagt nadrukkelijk bij aan het opbouwen en uitwisselen van kennis binnen de Java- en Oracle-gemeenschap. Twee medewerkers van Whitehorses mogen zich Oracle Ace noemen. De zogeheten Whitebooks zijn een begrip geworden.

Whitehorses heeft applicaties ontwikkeld voor onder meer Digitenne, Genthon, Gemeente Den Haag, Ricoh, Studielink, Saxion Hogeschool, Provincie Zeeland. Referenties voor ICT consultancy zijn onder andere Achmea Vastgoed, Ahoy, Akzo Nobel, Erdee Media, Syntrus en UWV. Het bedrijf telt 35 medewerkers en heeft vestigingen in Nieuwegein en Eindhoven. Kijk ook op www.whitehorses.nl.