Grondlegger 'wellness' koppelt golf aan wellness


Posthotel Achenkirch: Twee werelden verenigd in één 5-sterren hotel

TIROL, 20100527 -- Hij koppelde zwemmen aan schoonheid en gezondheid aan luxe, en noemde zijn hotel 'Das Wohlfühlhotel in den Tiroler Bergen'. Karl Reiter, eigenaar en gastheer van Posthotel Achenkirch heeft 30 jaar geleden nooit kunnen vermoeden dat er zoiets als een wellness-hype zou ontstaan. Tegenwoordig wordt hij in de Alpen algemeen gerekend tot de grondleggers van een trend, welke inmiddels een blijvende plaats heeft veroverd in de reisbranche. Met het investeren in een eigen golfbaan zette hij een paar jaar geleden opnieuw de toon en bewijst hij samen met zijn zoon, dat zij de wensen van de huidige generatie gasten goed aanvoelen.

Golf & Wellness, een ideale combinatie
In Posthotel Achenkirch hanteert men de volgende formule: G+W= O² : Golf plus Wellness is Ontspanning in het kwadraat. Het wellness gedeelte van het hotel beslaat ruim 6500 m2 met een keur aan heilzame baden, massages en zelfs Ayurveda of La Stone-behandelingen. Het aanbod aan thermische baden bestaat ondermeer uit warme zoutwaterbassins, minerale whirlpools, en een glooiend vormgegeven openluchtbad met vrij uitzicht op de piramidevormige Seekarberg.

Vanaf de eigen golfbaan, in de directe nabijheid van het Posthotel, heeft men een panoramisch uitzicht op de Karwendel en het Rofangebergte. Voor de hotelgasten zijn er Posthotel-golfcarts om van en naar de green te rijden. De 9-holes baan is uitdagend vormgegeven mede door de variatie in hoogteverschil. Het clubhuis/restaurant is ondergebracht in het oude 'Dollnhof', een historisch gebouw uit de 17e eeuw, met een prachtig uitzicht over de green. Op alle niveaus worden courses verzorgd door de
David Leadbetter Golfacademy. Vanzelfsprekend wordt gebruik gemaakt van alle technische faciliteiten, zoals video, die de David Leadbetter methode zo succesvol maakt. Dit jaar staat de academy onder leiding van Daniël Jackson, die door David Leadbetter zelf is geschoold.
Naast de eigen 9-holes baan zijn er in de regio nog een aantal 18-holes banen. Eén op 12 km en zes op 60-80 km afstand.

Voorbeeld Golf & Wellness arrangement
Aanbod voor 4 overnachtingen met wellnesspension, inclusief alle maaltijden en gratis toegang tot de sauna's en baden, een plek in de parkeergarage en 3 greenfees van 9 holes op de Alpengolfbaan van het Posthotel. Tijdens het golfseizoen te boeken vanaf ¤ 700,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

http://www.posthotel.at