Camper OutletKoop.nl bezoekt Noord-Hollandse steden


Outletkoop.nl helpt plaatselijke zelfstandige ondernemer met eigen winkel aan extra verkoopkanaal op internet

Panningen, 20100527 -- Op de vraag of de site www.outletkoop.nl de nieuwe Marktplaats is, antwoordt Foppe ten Broek dat OutletKoop.nl meer gezien moet worden als een verbeterde aanvulling en niet als een bedreiging van Marktplaats. "Outletkoop.nl richt zich op een geheel andere doelgroep en helpt de plaatselijke zelfstandige ondernemer met een eigen winkel aan een extra verkoopkanaal op internet." De komende week is de camper van Outletkoop te vinden in Noord-Holland.

OutletKoop.nl helpt namelijk de zelfstandige ondernemer met een eigen winkel aan een extra verkoopkanaal op internet. Van schoenen tot horloges, van fototoestellen tot bomen, van speelgoed tot hoeden: je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te koop op OutletKoop.nl. In dat opzicht lijkt het op Markplaats.nl. Toch zijn er twee belangrijke verschillen, zegt de Panningse Foppe. "De producten op OutletKoop.nl zijn zonder uitzondering nieuw en met korting te koop. Een ander belangrijk verschil is dat alleen geselecteerde winkeliers artikelen aanbieden. Dat betekent dat je als koper altijd met een betrouwbare en vakbekwame partij te maken hebt."

Nederland als afzetmarkt

OutletKoop.nl werkt als volgt: een winkelier biedt zijn artikelen aan op de site, altijd met een korting van gemiddeld zo'n 25 tot 30 procent. Foppe: "Vaak gaat het om artikelen die hij minder goed verkoopt. In zijn eigen winkel bereikt hij met kortingsacties maar een beperkt publiek, op OutletKoop.nl heeft hij heel Nederland als afzetmarkt." Een consument die op internet vindt wat hij zoekt, gaat naar de winkel om het product te kopen. "Hij kan natuurlijk ook bellen of mailen en vragen om het product op te sturen. Dat regelen winkelier en consument onderling. Daar zitten wij niet tussen."

De site biedt dus voordelen voor zowel de consument als de winkelier: de klant koopt goedkoop nieuwe spullen bij een betrouwbare en vakbekwame partij, voor ondernemers is het een extra verkoopkanaal. "Ik heb zelf een sportzaak gehad. Daar zat ik regelmatig met spullen te kijken. Dat gebeurt nu nog steeds. Als Ajax volgend seizoen in nieuwe shirts voetbalt, zijn die van nu niet meer in trek. Op OutletKoop.nl wordt de kans op verkoop groter, omdat je meer publiek bereikt."

Friesland

Afgelopen week heeft Foppe met zijn camper de binnensteden van Friesland bezocht nadat hij eerder de provincie Groningen had afgereisd. In Friesland heeft hij onder meer gesproken met ondernemers in Dokkum, Stiens, Sneek, Leeuwarden, Franeker en Heerenveen. In de laatste genoemde plaatsen heeft hij Juwelier Kramer uit Franeker, Speelgoedzaak Volgers, LUXART Koken&Tafelen, Automaterialen Ype Kramer allen uit Heerenveen voor zijn formule kunnen winnen.
"Deze pareltjes moeten we koesteren, want ze zijn noodzakelijk om het winkelbestand en daarmee de binnensteden aantrekkelijk te houden. Juist ook om de bevolking aan zich te binden", aldus ten Broek.
De komende week is de provincie Noord Holland aan de beurt, de camper zal te vinden zijn in allerlei plaatsen met een voldoende winkelbestand en zelfstandige ondernemers. Uiteraard zal Amsterdam ook worden bezocht. Met hun camperreis door Nederland willen Foppe en zijn vrouw Siena per provincie letterlijk en figuurlijk het concept Outletkoop.nl aan de man brengen. Een internetwinkel waar je nieuwe artikelen koopt met een fikse korting. De site combineert het goede van twee werelden: de snelheid en het gemak van internet met de betrouwbaarheid en service van de plaatselijke winkelier. OutletKoop.nl moet in korte tijd minstens 400 zelfstandige winkeliers uit heel het land op de site verenigen en daarmee de grootste winkel op internet worden.