Nieuwe autoruitmarkering verlaagt risico op diefstal en inbraak


OUDERKERK AAN DE AMSTEL, 20100527 -- In Nederland wordt gemiddeld iedere twee minuten een auto opengebroken. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen ter preventie van autodiefstal of inbraak. SBM Autoruitmarkering ontwikkelde een diefstalbeveiliging door autoruitmarkering waarmee men zelf, simpel en goedkoop, het risico van diefstal aanzienlijk kan reduceren. De beveiliging is sinds deze week in Nederland verkrijgbaar.

Het SBM-autoruitmarkeringsconcept is een eenvoudige, doeltreffende en betaalbare voorziening die auto-eigenaren in staat stelt om de ruiten van de auto zelf te markeren met het kenteken. SBM levert een markeringspakket per post dat gemakkelijk besteld kan worden via de website.

Het markeren van het kenteken in de ruiten van de auto, is een effectieve preventieve maatregel tegen diefstal. Om de auto een nieuwe identiteit te geven, moeten dieven eerst alle ruiten vervangen. Dat is duur en ingewikkeld, en dat maakt het stelen van een auto met aanduiding van de SBM diefstalbeveiliging vele malen minder aantrekkelijk.

Het markeren van autoruiten wordt door verzekeraars en politie aanbevolen, de auto wordt op deze manier een minder aantrekkelijke buit voor criminelen omdat het de identificatie vergemakkelijkt en fraude bemoeilijkt.


Overige tips om de auto te beveiligen:

- Houd uw auto zoveel mogelijk leeg
- Markeer de autoruiten
- Laat uw autosleutel niet onbeheerd achter in uw jaszak
- Bewaar uw autosleutel op het werk op een veilige plaats
- Markeer uw autosleutel niet met het kenteken of uw naam
- Let erop dat u bij aankoop alle autosleutels krijgt
- Houd autosleutels en huissleutels gescheiden

Voor meer informatie kijk op sbmautoruitmarkering.nl/

SBM beschermt autobezitters middels een mix van preventieve producten en diensten. Sinds 1994 richt het bedrijf zich, in samenwerking met het verzekeringswezen, op het beveiligen van voertuigen om diefstal te voorkomen. Sindsdien zijn ruim 1 miljoen gebruikte auto's en een kwart van alle nieuwe auto's in Scandinaviƫ reeds voorzien van een SBM diefstalbeveiliging.