Nederland en Duitsland samen achter Oranje


DEN HAAG, 20100527 -- Een uniek trio heeft een unieke single opgenomen. Twee rasechte Brabanders en een Duitse. Niet alleen het feit dat zij uit rivaliserende landen komen en toch een lied hebben gezongen waarmee ze tot steun willen zijn van het Nederlands Elftal, maakt dat Jurgen Krijnen, Randy en Angela opvallen tussen de vele WK - hits. `Achter Oranje' (hun versie van `Sailing Home' van Piet Veerman) heeft ook een hoog meegalm en meezing gehalte, waardoor niets succes in de weg lijkt te staan.

De zangers en de zangeres kennen elkaar al lange tijd en alle drie hebben zij als soloartiesten menige single opgenomen. Zo vergaarden zij zowel in de Rijnmond als in Noord-Brabant veel bekendheid en deden ook projecten met elkaar. Tot een lied als trio kwam het echter nog niet, maar het WK leek een ideale aanleiding.

Jurgen Krijnen werd geboren in Oosterhout en zijn zangcarrière is net als bij vele bekende Nederlandse artiesten een uit de hand gelopen hobby. Nadat hij een onderbreking, pakte de Brabander in november 2007 het zingen weer professioneel op. Sindsdien deed de zanger het goed met `Als je bij me komt' en `Naar de maan en weer terug'.

Angela komt oorspronkelijk uit Duitsland en heeft vanaf jonge leeftijd gezongen. Dat deed zij voor de spiegel, op de bedrijfsfeesten van haar vader, in de schoolband of op familiefeesten. Het zorgde voor een fundament onder haar talent in een land waar vele Nederlandstalige hits zijn ontstaan. Momenteel heeft zij het nummer `En morgen als ik wakker wordt'. Een heerlijke, prettig in het gehoor liggende melodie zoals de beste Duitse Schlagers. Met een prachtige Nederlandstalige tekst.

Hoewel Randy in Goirle werd geboren, groeide hij op als zoon van een kastelein uit Dongen. Daar kwam hij natuurlijk al snel in aanraking met muziek. Met als gevolg dat hij al veertien singles op zijn naam heeft staan, hoewel de vrolijke artiest pas 34 jaar is.





Ingezonden persbericht