M&S Mode toont praktijk tijdens Identity & Access Management congres


Hoe integreerde M&S Mode Identity & Access Management in het totale IT-programma

BAARN, 20100412 -- M&S Mode spreekt op het Identity & Access Management congres (27 mei) waarvan Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management, partner is. IT Manager bij M&S Mode, Martin van Dijk, vertelt tijdens de ochtendsessie hoe M&S Mode op internationaal niveau voor de gehele organisatie het user account beheer op orde heeft gekregen. Tools4ever implementeerde haar oplossing UMRA bij M&S Mode, waarmee een directe koppeling ontstaat tussen de Active Directory, het kassasysteem, SAP r/3 en SAP BW. Mutaties in de Active Directory ten aanzien van user accounts worden door UMRA direct verwerkt in de gekoppelde informatiesystemen.

De aanleiding voor M&S Mode voor geautomatiseerd beheer was om te voldoen aan de nieuwe, striktere IT security richtlijnen voor alle 440 winkels. Om aan deze richtlijnen te kunnen voldoen, implementeerde M&S Mode een nieuw kassasysteem, inclusief SAP-portal, waarmee iedere handeling van winkelpersoneel traceerbaar is. Naast het kantoorpersoneel, moesten alle winkelmedewerkers nu over een persoonlijk user account beschikken. De grote hoeveelheid users en hoeveelheid mutaties leverde onnodig veel handmatig werk op voor de IT-helpdesk.

Martin van Dijk: "Mijns inziens moet IT voorspelbaar en betrouwbaar zijn. De organisatie moet erop kunnen vertrouwen en zeker weten dat de gestelde vraag op tijd wordt opgelost. Identity & Access Management past naadloos in deze visie en het effect van de implementatie is zelfs groter dan ik had verwacht. Tijdens mijn presentatie zal ik vertellen hoe IAM binnen onze visie past en hoe wij Identity & Access Management hebben toegepast in een retailomgeving waarbij wij ook nog eens een geavanceerde koppeling tussen UMRA en SAP hebben gerealiseerd."

Tools4ever





Ingezonden persbericht